Nova vest
Košarka

Nedelja, 26.03.2017.

19:25

Budućnost otpustila Vilijamsa uoči revanša sa CZ

Američki plejmejker Markus Vilijams dobio je otkaz u Budućnosti, dva dana uoči revanša polufinalne serije plej-ofa ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Izvor: AK

Autor: AK

Budućnost otpustila Vilijamsa uoči revanša sa CZ
Foto: ABA/Buduænost VOLI

Vilijams je bio na ivici odlaska još jesenas, ali je dobrim partijama (doneo pobedu protiv Partizana), produžio svoj boravak u Podgorici.

Međutim, trener Budućnosti Ilijas Zuros je u nedelju potvrdio da ekipa više ne računa na M-Vila, jer je "pokazao nepoštovanje prema klubu, dresu, saigračima, trenerima, kako na parketu, tako i na treninzima".

Vilijams je u Budućnost stigao prošlog jula, pola godine nakon što je napustio upravo Crvenu zvezdu, a prosečno je beležio 10,3 poena uz 6,1 asistenciju i 2,4 skoka po meču u ABA ligi, uz mnogo oscilacija.

Budućnost dočekuje Zvezdu u utorak od 20 časova u "Morači", gde će pokušati da izbori "majstoricu" u Beogradu, gde je pre nekoliko dana poražena 82:67.

"Potrebna nam je veća koncentracija. Gubili smo fokus prosječno desetak minuta po meču i to nas je koštalo poraza. Moramo da budemo agresivniji u odbrani. Nadam se da svi razumeju da je ovo meč na sve ili ništa, i da ćemo ostaviti srce na parketu kako bismo pobedili Zvezdu", rekao je Zuros.

Zvezda je nadigrala Budućnost u sva tri ovosezonska susreta, u regularnom delu ABA lige je bila još ubedljivija nego u plej-ofu, sa 77:54 i 82:66.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve