Nova vest
Košarka

Subota, 25.03.2017.

14:46

Marković doneo pobedu Zenitu u derbiju VTB lige

Reprezentativac Srbije Stefan Marković istakao se u pobedi Zenita nad Lokomotivom iz Kubanja, u 21. kolu VTB lige.

Izvor: SM

Autor: SM

Marković doneo pobedu Zenitu u derbiju VTB lige
Getty Images

Izabranici Vasilija Karaševa pobedili su u gostima rezultatom 80: 83 i upisali 18. pobedu.

Marković je meč završio sa učinkom od 17 poena i sedam asistencija, dok je najefikasniji u pobedničkom timu bio i Karašev, koji sa 23.

Lokomotiva je povela u prvom poluvremenu i imala šest poena prednosti, ali je klub iz Sankt Petersburga zaigrao odlično u drugoj deonici koju je dobio u svoju korist, pa gosti na odmor odlaze sa +6.

I drugi deo meča bio je pun preokreta, domaći sastav je sredinom trećeg kvartala došao do prednosti, ali je ekipa Zenita poslednju deonicu dobila u svoju korist i na kraju slavila.

Meč je rešio Marković koji je 18 sekundi pre kraja bio precizan sa linije slobodnih bacanja, da bi u narednom napadu Lokomotive blokadom zaustavio Kevina Džounsa., pa se ispostavilo da su njegovi poeni bili odlučujući.

U ekipi Saše Obradovića istakao se Jan Vujukas sa 16 poena, 14 je dodao Met Dženin. Bivši košarkaš Partizanan Kevin Džouns dodao je 12 poena i zabeležio čak 14 skokova.

Zenit je drugi na tabeli sa skorom od 18 pobeda i tri izgubljena meča, dok je Lokomotiva četvrta uz skor 13-5, ali ima i tri meča manje.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve