Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.03.2017.

16:28

Agravanis: Znao sam da će Printezis da pogodi

Košarkaš Olimpijakosa Dimitris Agravanis bio je siguran da će Jorgos Printezis, kada je dobio loptu, postići koš vredan pobede nad Crvenom zvezdom.

Izvor: SM

Autor: SM

Agravanis: Znao sam da će Printezis da pogodi
Starsport

Printezis je tri sekunde pre kraja produžetka u “Kombank areni”, slično kao 2012. godine u finalu Evrolige protiv CSKA, bacio njegov prepoznatljiv "flouter" i doneo trijumf Pirejcima.

"Kada sam video da je Gordon dodao Jorgosu bio sam siguran da će ući u koš. Printezis je iskoristio još jednu priliku, kao mnogo puta ranije u karijeri. Veoma smo srećni zbog toga", rekao je Agravanis grčkim medijima.

Krilni košarkaš, koji je sa 16 poena protiv Crvene zvezde ostvario lični rekord u Evroligi, pohvalio je ambijent i atmosferu više od 18.000 gledalaca u beogradskoj dvorani.

"Igrali smo u sjajnoj atmosferi, možda najboljoj u Evropi, toliko glasnoj da nam je bilo teško da čujemo jedni druge i trenera. Za pad u drugom poluvremenu nismo sami mi krivi, Zvezda je odličan tim. Reagovali smo na njihov napad u drugom poluvremenu, izborili produžetak i kasnije slavili poenima Printezisa".

Prema njegovim rečima pobeda posebno dobija na značaju jer je ekipa iz Pireja obezbedila prednost domaćeg terena u četvrtfinalu Evrolige.

"Napravili smo kiks protiv Galatasaraja pre utakmice sa Crvenom zvezdom i zato je pobeda u Beogradu veoma važna, pored prednosti domaćeg terena. Bili smo motivisani i fokusirani, to se najbolje videlo u produžetku. Pred nama su velike utakmice u plej-ofu i nadam se da ćemo biti pravi", zaključio je Agravanis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve