Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.03.2017.

18:45

ABA: Zvezda i bez Jovića ubedljiva, blizu finala

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Budućnost u prvom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige - 82: 67.

Izvor: SM

Autor: SM

ABA: Zvezda i bez Jovića ubedljiva, blizu finala
StarSport

Crvena zvezda je odbranila domaći teren i u drugoj utakmici u Podgorici 28. marta ima prvu meč loptu za finale.

Izabranici Dejana Radonjića bez problema upisali su treći trijumf ove sezone protiv Budućnosti, vodili su praktično ceo meč, a razlika je najviše iznosila 20 poena.

Prva četvrtina donela je izjednačenu, borbenu i požrtvovanu igre na obe strane terena pred punom halom "Aleksandar Nikolić". Ekipe su se u uvodnim minutima smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda sredinom deonice uspostavila kontrolu.

Crveno-beli posle prvog poluvremena imali plis 12 – 43:31.

Prvo poluvreme obeležila je sjajna borbenost Branka Lazića koji se u borbi za loptu bacio u publiku i dobio ovacije navijača u hali „Aleksandar Nikolić“.

Poenima Simonopvića i Dženkinsa Zvezda je stekla dvocifrenu prednost i fantastičnom igrom rutinski savladali goste iz Podgorice.

Pitanje pobednika rešio je Marko Gudurić koji je vezao trojke u trećem kvartalu, iako je ekipa Budućnosti uspela da ih vrati pogocima Vranješa.

Ipak, više od toga gosti iz Podgorice nisu mogli, pa je Zvezda u poslednjih deset minuta rutinski privela posao kraju pre svega čvrstom odbranom.

Gudurić i Simonović sa po 18 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Gudurić je trojke šutirao 4/7, Simonović 3/5, a istakao se i centar Ognjen Kuzmić sa 14 poena, uz šut za dva poena 5/5.

Podgoričane su predvodili Oven Klasen sa 12 i Nemanja Vranješ sa 11 poena.

Utakmicu je zbog povrede leđa propustio plejmejker Zvezde Stefan Jović.

U drugom polufinalnom duelu Cedevita vodi protiv Partizana 1:0.

Tok meča:

U sastavu Dejana Radonjića nema Stefana Jovića koji je zbog povrede leđa propustio i evroligaški susret sa Armanijem.

Prve poene u domaćem sastavu ubacio je Ognjen Kuzmić sa penala, da bi na drugoj stran,i Nikolić pogodio iz ofanzivnog skoka (2:2).

Poenima Marka Guduruća Zvezda opet vodi, ali prvu trojku za prvo vođstvo gostujućeg tima pogađa Petar Popović (4:5).

Pročitao je Kuzmić dodavanje Markusa Vilijamsa i obezbedio crveno-belima novi napad koji realizije Gudurić sa linije 6,75 (7:5).

Posle promašaja dva šuta sa poludistance, Dženkins pogađa još jednu trojku i Zvezda vodi 10:7. Gudurić pravi faul nad Šehovićem u šutu za tri, koji je bio precizan (10:10). Poenima Klasena, ekipa iz Podgorice ponovo vodi (11:12).

Velika borbenost Branka Lazića koštala ga je dve ogrebotine, on se u borbi za loptu bacio u publiku i dobio ovacije navijijača u Pioniru. Čarls Dženkins pogađa svoju drugu trojku, a u narednom napadu precizan u šutu za tri bio je Marko Simonović, a tačku na prvu četvrtina postavlja Rejnolds koji uz zvuuk sirene pogađa za dva i to preko dva čuvara - 21:17.

Na startu druge deonice, Gudurić i Simonović su promašili šut za tri, kao i Savović na drugoj strani. Prve poene u ovom kvartalu postižu Kuzmić i Nikolić (22:18).

Tehničku je dobio Simonović zbog pada u duelu sa Savovićem. Sudije su procenile da je simulirao faul, a krilni centar gostiju potom nije uspeo da pogodi. Akciju Budućnosti prekinuo je Simonović koji krade loptu Vilijamsu i pogađa za plus 4 (25:21), pa Ilija Zuros traži tajm-aut.

Još jedna izgubljena lopta podgoričkog tima i to treća u poslednja četiri napada, a na drugoj strani pogađa Simonović uz faul, a potom i Kuzmić i Zvezda sada ima najveću prednost - plus osam (29:23).

Branko Lazić pravi faul nad Petrom Popovićem i to je bila njegova treća, koliko ima i Marko Gudurić . U narednom napadu, Simonović pogađa trojku, ali ekipa Budućnosti je vezala četiri poena i Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut (34:29).

Zvezda je napravila seriju od 7:0 i sada ima dvocifrenu prednost 41:29, a posle 20 minuta igre ima veliku prednostu od plus 12 - 43:31.

Crveno-beli su nastavili gde su i stali i silovito ušli u treći period igre. Prvo je Gudurić pogodio za tri, a potom i Simonović koji pogađa treću uzastupnu trojku - 52:33.

Prvi kontakt sa loptom Milka Bjelica i odmah šut za tri. Zvezda sjajno šutira sa linije 6. 75 i ovo je bila timska deveta trojka (55:38).

Zvezda je pogodila i desetu timsku trojku. Ubacio je Volters, za maksimalnih "plus 20" i za novi tajm-aut Ilijasa Zurosa (60:40).

Gostujuća ekipa pravi seriju od 9:0 i vezuje tri trojke. Prvo je u šutu sa distance dva puta bio precizan Vranješ, a potom i Subotić 60:49.

Seriju Budućnosti prekida Nejt Volters sa linije penala i Zvezda posle trećeg kvartala vodi u Pioniru 62:49.

Na startu poslednje deonice u šutu sa distance precizni su bili Simonović i Vranješ koji je pogodio svoju treću trojku, a četvrtu timsku 66:54. Ekipa Budućnosti je gotov svaki napad u ovoj četvrtini realizovala napada, pa je sada u šutu za tri bio precizan i Savović..

Lazić potom krade loptu i pogađa, dok na drugoj strani Ilić još jednom zakucava - 70:59. Dženkins krade loptu, Lazić je dodaje do Simonovića, koji snažno zakucava. Ilijas Zuros zatražio je tajm-aut.

Odlična igra Zvezde i akcija Bjelice i Gudurića, koju centar završava asistencijom za beka,koji potom pogađa i posle ofanzivnog skoka.

U sledećem napadu Vranješ je ponovo precizan i postiže svoj deseti poen 79:65.Gudurić, na drugoj strani pogađa za tri preko ruke Popovića za konačan rezultat 82:67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve