Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.03.2017.

21:54

"Možda i 16 pobeda ne bude dovoljno za Top 8"

Dejan Radonjić rekao je da ekipa nije bila u prijatnoj situaciji pred duek s Bambergom i da je zbog toga ovom pobedom najzadovoljniji od početka Evrolige.

Izvor:

Autor:

StarSport

"Nije bilo prijatno, Jović je pred samu utakmicu prijavio da ne može, a računali smo da će biti od pomoći. Morali smo da uradimo mnogo toga da bismo pobedili i zbog toga sam ovom pobedom najzadovoljniji od početka Evrolige, jer smo uspeli", rekao je trener Crvene zvezde.

Zvezda je pobedila 14. put u Evroligi ove sezone, pošto je u 24. kolu savladala Bamberg u Beogradu 74:60.

Radonjić je kazao da je utakmica bila izuzetno teška.

"Igrali smo dobro, sjajno u oba pravca prvih 25 minuta. Ali, nastupio je period u kom nismo odbrambeno i napadački bili u stanju da nastavimo, što je Bamberg iskoristio da smanji razliku. Ipak, uspeli smo da ostvarimo važnu pobedu za nas", kazao je Radonjić.

Radonjić je naveo da se nada plasmanu među osam najboljih ekipa Evrolige, ali da će u svakom slučaju biti veoma teško.

"Daćemo sve od sebe, imamo želju, ali i naši protivnici to žele da urade, a oni nisu takvog kvaliteta i ulaganja da ne mogu da ostvare dovoljan broj pobeda. Smatram da mogu. Konkurenti su pred početak imali ambicije da udju u osam, ali i veće. Imaju i oni svoje računice", dodao je on.

Radonjić je pozvao na "malo racionalnosti".

"U odnosu na igre koje smo pokazali, razumljivo je da se analizira po principu da ćemo to ostvariti. Ali, treba malo racionalnosti. Znamo šta smo do sada uradili, kako smo krenuli i daćemo sve od sebe da uradimo što je moguće više i bio bih veoma zadovoljan da se nađemo među osam", rekao je Radonjić.

Po njegovim rečima, Zvezdini glavni konkurenti Darušafaka, Efes i Baskonija imaju kvalitet da završe ispred nje.

"Bilo je zanimljivo kada se mislilo da će sa 14 pobeda da se uđe u osam. Međutim, sada sasvim realno ne može ni sa 16. Darušafaka može da dobije pet utakmica do kraja, ili Baskonija ili Efes. U krugovima smo loši i ne bi bilo preveliko iznenađenje da budemo u krugu, iako bismo bili prezadovoljni sa 16 pobeda. Kvalitetom igre i onim što smo pokazali, treba da se nadamo. Ali, moramo da nalazimo rešenja jer ovaj sistem takmičenja troši igrače, ima mnogo problema", rekao je Radonjić.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Real Madridu u petak, desetog marta od 21.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve