Nova vest
Košarka

Utorak, 28.02.2017.

18:59

Ražnatović: Radonjić je Zvezda, Peković u bolovima

Prvo ime evropske košarke kada su u pitanju menadžeri, Miodrag Ražnatović smatra da je Dejan Radonjić najzaslužniji za rezultate Crvene zvezde proteklih godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Ražnatović: Radonjić je Zvezda, Peković u bolovima
Foto: Getty images

Crveno-beli suvereno dominiraju srpskom i regionalnom košarkom već nekoliko sezona, a u tekućoj blistaju i u Evroligi, gde su na korak od plej-ofa u konkurenciji 16 najboljih timova "Starog kontinenta".

"Šta god da se dogodi u nastavku sezone Zvezda je napravila neverovatan uspeh. Najzaslužniji čovek za to je Dejan Radonjić. Tim, koji je igrački dosta slabiji od konkurenata u Evroligi, temeljnim radom uspeo je da podigne na ovaj nivo", rekao je Ražnatović za podgorički portal "Vijesti".

Ražnatović je agent predsednika KK Partizan Nikole Pekovića, koji je i dalje košarkaš i član NBA ligaša Minesota Timbervulvsa, ali je poslednji meč odigrao 31. januara 2016. godine.

"Peković ima još godinu ugovora sa Minesotom. On će pred leto proći detaljne preglede, kao što je uradio i prošle godine. Ukoliko situacija bude ista, neće moći da odigra ni tu poslednju sezonu ugovora. Bolovi su isuviše veliki u ovom trenutku, ali ne bih da prejudiciram medicinske rezultate, koji će biti poznati za pet-šest meseci", ističe Ražnatović.

On je i dalje alfa i omega kada je u pitanju Mega Leks, pa pažljivo prati i dešavanja u ABA ligi, za koju smatra da je neopravdano potcijenjena.

"ABA liga je i ove godine bila na zavidnom nivou, što će najbolje pokazati leto, odnosno broj igrača koji će otići u velike evropske klubove i biti draftovani. S druge strane, Mega nije ekipa koja svake godine može da igra u plej-ofu, ali svakako ne treba da bude ni u donjem delu tabele. Cena je plaćena za takmičenje u evropskim kupovima. Tempo od dve utakmice nedeljno mladi igrači nisu bili spremni da iznesu. Mi smo to znali pre početka i to nije nikakvo iznenađenje", zaključio je Ražnatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve