Nova vest
Košarka

Nedelja, 26.02.2017.

18:59

ANGT: Zvezda sedmi put zaredom na Završnom turniru

Juniori Crvene zvezde obezbedili su Završni turnir Evrolige pošto su u kvalifikacionom turniru "Marko Ivković" pobedili vršnjake iz Mega Bemaksa – 74:61.

Izvor: SM

Autor: SM

ANGT: Zvezda sedmi put zaredom na Završnom turniru
Foto/kkcrvenazvezda.com

Ekipa Slobodana Klipe bolje je otvorila meč i posle prvih deset minuta imala prednost od 28:8, ali je ekipa Mege Bemaksa uspela da se vrati u trećoj četvrtini serijom od 19:2 i smanji prednost crveno-belih.

Ipak, Zvezda je dobila poslednju četvrtinu i sedmi put uzastopno osigurala mesto na Završnom turniru.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Vuk Đorđević koji je ubacio 21 poena, imao pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Aleksa Uskoković sa 20, pet skokova i šest asistencija.

U timu Vlade Vukoičića istakao se Gruzin Goga Bitadze sa dabl-dabl učinkom – 21 poen i 18 skokova, ali je to bilo nedovoljno za pobedu Mega Bemaksa.

Na putu ka finalu kvalifikacionog turnira "Marko Ivković" u Železniku crveno-beli su pre Mega Bemaksa savladali Ludvigsburg (79:57), Partizan (85:56) i Stelazuru iz Rima (77:62).

Završni turnir u Istanbulu održava se u vreme kad i fajnal-for za seniore, a pored Crvene zvezde mt:s plasman su prethodno obezbedile ekipe Barselone, Žalgirisa i Real Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve