Nova vest
Košarka

Petak, 24.02.2017.

22:02

Džejms trojkom 0,9 pre kraja zadržao PAO ispred CZ

Košarkaši Panatinaikosa nadigrali su UNIKS-a 83:82 posle dramatične završnice u Atini, u 23. kolu Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Džejms trojkom 0,9 pre kraja zadržao PAO ispred CZ
Foto: StarSport

PAO je zaostajao i deset poena tokom meča, ali trojkama Riversa i Singltona ovodi meč u penal završnicu.

UNIKS poenima sa slobodnih bacanja stiže do 82:80 pred poslednjih pet sekundi, ali Majk Džejms pogađa trojku uz zvuk sirene za veliku pobedu PAO.

Ruski tim je posle velike borbe stekao sedam poena prednosti na poluvremenu, uspeo da je održi do starta poslednjeg kvartala kada stiže do +10, ali PAO trojkama Kej Si Riversa i Krisa Singltona smanjuje na pola koša razlike pred poslednjih 30 sekundi.

Vilijams ne pogađa u narednom napadu UNIKS-a, a traljav napad PAO posle tajm-auta faulom spasava Lengford. Singlton pogađa samo jedno slobodno i poravnava rezultat 80:80, na 16 sekundi pre kraja.

Vilijams pogađa oba slobodna za goste i donosi im prednost 82:80 pred nekoliko sekundi pre kraja, ali 0,9 sekundi pre sirene Majk Džejms posle lažnjaka pored dvojice čuvara poagđa trojku za eksploziju OAKA arene.

Junak PAO Džejms je meč završio sa svega osam poena, a predvodio ga je Janis Burusis sa 15 uz 6 skokova. Pratili su ga Kris Singlton sa 14 uz osam uhvaćenih lopti, te Kej Si Rivers sa 13.

U gostujućim redovima istakao se Kit Lengford sa 21 poenom, sedam asistencija i četiri skoka, 17 je dodao Kvino Kolom, 13 je ubacio Latavijus Viljiams uz devet skokova, a 11 je postigao pavel Antipov.

PAO je tako ostao na pobedu ispred Crvene zvezde na petoj poziciji, trijumf iza Fenerbahčea, dok je UNIKS šestim porazom u nizu ostao na deobi poslednje pozicije sa Galatasarajem i Emporio Armanijem sa po sedam trijumfa.

U trećem meču večeri Žalgiris je slavio na gostovanju kod Bamberga 91:86 i produžio nadu za plasman u plej-of. Litvance je u četvrtoj pobedi u poslednjih pet kola predvodio Lukas Lekaviču sa 29 poena, a sjajno ga je pratio Paulius Jankunas sa 24 uz šest skokova.

U domaćoj ekipi su najefikasniji bili Nikolo Meli i Danijel Teis sa po 16 poena i šest skokova, dok je 15 dodao Darijus Miler. Žalgiris je deseti sa deset pobeda, dve od Anadolu Efesa i Baskonije koji su na deobi sedme i osme pozicije koje vode u plej-of.

Bamberg je ostao na osam pobeda pa je bez šanse za nastavak takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d