Nova vest
Košarka

Petak, 24.02.2017.

20:03

Efes preko Baskonije na korak od Zvezde

Košarkaši Anadolu Efesa nadigrali su Baskoniju 96:85 i izjednačili se sa španskim timom na deobi sedme pozicije u Evroligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Efes preko Baskonije na korak od Zvezde
Foto: StarSport

Istanbulski klub je trećom pobedom u nizu stigao do plej-of pozicije, sa trijumfom više od gradskog rivala Darušafake, koja kasnije gostuje lideru Real Madridu.

Efes je stekao dvocifrenu prednost krajem prvog poluvremen (47:36), koju nakon izjednačenog trećeg kvartala povećava na maksimalnih 17 razlike sredinom poslednjeg (88:71), te rutinski meč privodi kraju.

Turski klub je usput nadoknadio poen zaostatka u međusobnom skoru, pa ukoliko dva tima budu izjednačena na kraju regularnog dela sezone, Efes će imati prednost.

U petak je blistao Tomas Ertel sa 21 poenom i 11 asistencija, ali je imao odlučnu podržku u Brajantu Danstonu sa 15 poena i sedam skokova, Tajleru Hanikatu sa 16, Brendonu Polu sa 14 i Deriku Braunu sa 12 poena, pet skokova i četiri proigravanja.

Baskoniju je predvodio Rodrig Buboa sa 24 poena, 20 je dodao Adam Hanga, 15 je ubacio Kim Tili, dok je Johanes Vojtman ostvario dabl-dabl sa 10 poena i 13 skokova.

Efes u sledećem kolu gostuje UNIKS-u u Kazanju, dok će Baskonija niz od tri poraza pokušati da prekine protiv Emporio Armanija na svom parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve