Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.02.2017.

20:55

Fenomenalni Bogdanović vodio Fener do pobede

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Olimpijakos u utakmci 23. kola Evrolige – 67:64.

Izvor: SM

Autor: SM

Fenomenalni Bogdanović vodio Fener do pobede
Foto: StarSport

Izabranici Želljka Obradovića upisali su 15. trijumf, a na ovom susretu istakao se srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović koji je odigrao neverovatan meč.

Turski tim vodio je tokom prvog poluvremena, ali je klub iz Pireja sjajno odigrao treću četvrtinu koju je dobio sa 22:7. Ipak, Fener je u poslednjem kvartalu uspeo da preokrene i dobio sa 20:8.

Bivši igrač Partizana bio je najbolji na parketu sa 27 poena, imao je četiri asistencije i tri skoka, a pratio ga je Luđi Datome sa 17 i šest skokova.

Nikola Kalinić je imao učinak od četiri poena, tri skoka i dve asistencije.

U poraženom timu istakao se Grin koji je meč završio sa 17 poena, a dvocifreni su bili još Papanikolau sa 13 i Prontezis sa deset poena.

Turska ekipa sada ima skor od 15 pobeda i osam poraza i četvrta je na tabeli, dok je Olimpijakos upisao sedmi poraz i treći je na tabeli Evrolige.

U poslednjem meču dana, Barselona je slavila protiv Armanija u Milanu – 83:78.

Goste je predvodio Ante Tomić sa 19 poena i devet skokova, Peteri Koponen dodao je 16, a Aleksandar Vezenkov 13 poena.

Kod domaćina je najbolji bio Avudu Abas sa 14 poena i četiri skoka, Andrea Činčarini ubacio je 11, a Milan Mačvan deset poena. Mačvan je imao i četiri uhvaćene lopte, dok je Miroslav Raduljica upisao četiri poena i dva skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve