Nova vest
Košarka

Subota, 18.02.2017.

20:45

KRK: Oslabljeni Partizan izborio finale sa Zvezdom

Ekipa Partizana plasirala se u finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu pošto je bila bolja od Mega Leksa – 77:63.

Izvor:

Autor:

KRK: Oslabljeni Partizan izborio finale sa Zvezdom
StarSport

Crno-beli su slavili protiv rivala iz Sremske Mitrovice značajno oslabljeni jer nisu mogli da računaju na Vila Hečera, Vanju Marinkovića, Frenka Robinsona i Miloša Koprivicu.

Nije bilo ni Aleksandra Džikića, kao i u meču protiv Dunava, zbog visoke temperature, pa je ekipu ponovo predvodio Nenad Čanak.

Partizan u velikom finalu igra sa Crvenom zvezdom, koja je u prvom meču dana rutisnki savladala FMP iz Železnika.

Meč za 'Žućkovu levicu' igra se u nedelju od 21 čas.

Uprkos zdravstvenim problemima, Partizan je predvođen Džamontom Gordonom, koji je ubacio osam vezanih poena na startu, stigao do osetne prednosti, što mu je omogućilo da nametne svoj ritam i kontroliše susret. Ipak, ekip Dejana Milojevića uspela je da odgovori do poluvremena, i priđe na samo tri poena zaostatka, ali su crno-beli i definitivno prelomili susret pred ulazak u poslednjih deset minuta.

Sjajno su otvorili nastavak, uspeli da iznivelišu novi nalet Mege, i onda preko Novice Veličkovića i Uroša Lukovića napravili 15 poena viška, što su bez ikakvih problema sačuvali do samog kraja.

Najbolji u redovima pobednika bio je kapiten Veličković sa 19 poena (2/5 za dva, 4/5 za tri) i pet skokova, a istakli su se i spomenuti Luković – koji je pored 11 poena imao i 13 uhvaćenih lopti, kao i Branislav Ratkovića sa takođe 11 poena. Dvocifren je bio i Gordon sa poenom manje, dok je Stefan Birčević dodao osam.

Kod Mege je sjajan meč odigrao Ognjen Jaramaz sa 23 poena i pet skokova, ali su ga ispratili samo Alba Kaba sa po 12 poena i uhvaćenih lopti, odnosno Jovan Novak sa deset.

U startnoj petorci Mege ipak se našao Rade Zagorac, ali ekipi Dejana Milojevića to nije pomoglo, pošto su tek posle skoro četiri minuta igre pogodili iz igre. Prethodno smo gledali šou Džamonta Gordona. Amerikanac je pogodio trojku, potom sjajnom položio i vezao sedam poena, za uvodnih +10 za crno-bele – 10:0.

Posle tajm-auta Dejana Milojevića, Alfa Kaba napokon upisuje poene svoj tim, da bi zatim precizan bio i Ognjen Jaramaz. Posle poena Uroša Lukovića ispod koša, usledio je period sa velikim brojem šuteva za tri poena, ali su svi bili neprecizni. Mega je pogodila jednom iz četiri pokušaja, a Partizan dva puta iz osam, za nešto više od pet minuta košarke. Mega je do kraja prve deonice uspela da odgovori serijom 7:0 i priđe na pet poena minusa, ali to seče Novica Veličković i postavlja konačan rezultat posle prvih deset minuta – 20:14.

Mega je nastavila sa dobrom igrom i na startu druge četvrtine – Jaramaz je ubacio trojku, Afla Kaba se sjajno snašao posle ofanzivnog skoka, da bi posle prvih poena Radeta Zagorca Mega u potpunosti vratila u meču (24:24). Gordon je nastavio da igra najbolji meč od kada je stigao u Beograd, pogodivši novu trojku i pokrenuvši ponovo celu ekipu, koja je naterala Milojevića na novi tajm-aut serijom 5:0 – 31:26.

Međutim, već u sledećem napadu bivši plej CSKA našao se u problemu. Ekipa je poslušala Milojevićeve instrukcije, da treba napasti Gordona, a Predrag Samardžiski uspeo je da ga natera da napravi treći prekršaj. S dobrom igrom nastavio je i Jaramaz, novim pogotkom za tri, ali je Birčević ekspresno odgovorio već u sledećem napadu. Iako je Mega zaigrala još brže i agresivnije, Partizan je svaki put uspevao da odgovori, uglavnom posle faulova nad Novicom Veličkovićem, pa su na poluvreme otišli sa tri poena prednosti – 39:36.

Partizan je drugo poluvreme otvorio na sličan način kao i meč, pa mu nije bilo potrebno previše vremena da ponovo stvori dvocifrenu prednost. Pokretačku ulogu preuzeo je Luković, postigao je devet poena u nizu, jednom sjajno prikucao posle promašaja, pri tom je dominirao i u skoku na oba strane terena, dok je Adin Vrabac u međuvremenu sjajno zalepio Kabu, koji je krenuo na zakucavanje – 48:38.

Prekid mučenja Mege u fazi napada ponovo je došao van linije 6,75, precizni su bili Nikola Rebić i Jovan Novak. Majstorović potom pogađa oba bacanja, a onda Dejan Milojević dobija tehničku grešku zbog protesta, pa se Partizan ponovo vraća na dvocifrenu prednost (54:44). Trener Mege je definitivno napravi 'medveđu' uslugu svom timu, pošto je posle Pota, koji je pogodio za dva, Andrić bio precizan za tri, da bi Majstorović dodatno uvećao prednost Partizana. Konačan rezultat treće četvrtine postavio je Veličković novom trojkom – 62:49.

Mega nije uspela da se oporavi od lošeg finiša treće deonice, pa smo u poslednjoj gledali totalnu dominaciju Partizana. Veličković je pogodio još dve trojke, Luković je nastavio da pravi ogromne probleme protivničkim centrima, pa je prednost crno-belih sve više i više rasla – 73:54.

Postali su igrači iz Sremske Mitrovice nervozni zbog situacije na parketu, pa smo videli i nesportsku ličnu grešku nad Lukovićem, da bi isto nedugo zatim učinio i Gordon na drugoj strani. Sve u svemu, bilo je jasno da ćemo u veliko finalu gledati večiti derbi, pa se igrači dva kluba nisu previše trošili u preostalom delu susreta – 77:63.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve