Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.02.2017.

09:31

Crno-beli saglasni: Trebalo je ubedljivije

Košarkaš Partizana Stefan Birčević ocenio je da je njegov tim trebalo da pobedi PAOK sa većom razlikom, ali da to nije učinio jer je mnogo grešio.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Crno-beli saglasni: Trebalo je ubedljivije
Foto: StarSport

"Znali smo šta nas čeka. Oni su ove sezone dosta bolji na svom terenu nego u gostima. Možda nismo imali mnogo vremena da se spremimo, ali smo se dobro spremili. Imali smo greške u odbrani i napadu, počevši od mene. Mislim da je trebalo da završimo sa većom prednošću, da lakše uđemo u utakmicu u poluvremenu. Možda je i ovo dobro. Nećemo se sigurno opustiti u Beogradu. Mislim da će biti lakše igrati pred našim navijačima", rekao je Birčević novinarima u Solunu.

Partizan je pobedio sa 76:74 u prvom meču plej-ofa FIBA Lige šampiona.

"Prvo razmišljamo o Cedeviti, pa o kupu, pa ćemo onda da mislimo o PAOK-u. Moramo da ostanemo fokusirani da igramo meč po meč. U grupi smo nekada i mogli malo opuštenije, a sada nam sledi serija utakmica na ispadanje. Nije lako, ali igramo u Partizanu, timu koji je navikao da pobeđuje", rekao je Birčević.

Vanja Marinković je takođe kazao da je tim trebalo da ubedljivije pobedi.

"Dobro smo počeli utakmicu, napravili prednost, a onda su oni dobro odigrali treću četvrtinu i na kraju je bilo mučenje. Moglo je da bude i više za nas, ali bitno je da smo pobedili. Mogli smo i da izgubimo. Nikada u životu nisam igrao na razliku, tako da sam se na kraju malo zbunio. Primili smo trojku i ja sam pomislio da nema veze, a onda sam se setio da moramo da probamo da damo koš. Malo je čudno, ali takav je sistem", rekao je Marinković.

On je kazao da ima još mnogo da se igra do revanša, a složio se i sa konstatacijom novinara da ova mala razlika nije loša, jer se tim neće opuštati.

"Ima još da se igra do revanša. Prvo Zagreb, pa kup, pa tek onda revanš. Nadam se da ćemo biti bolji i imati Novicu Velićkovića, Džamonta Gordona i 'grobare'. Ubedljiva razlika je mač sa dve oštrice. Mogli smo da idemo i do 20, i ko zna kako bi onda bilo u revanšu. Možda je i bolje ovako, tamo ćemo da se stisnemo pa da ginemo. Mada, ginuli bismo i ovako. Meni je žao, svima je žao, što nije bila veća razlika", rekao je Marinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve