Nova vest
Košarka

Sreda, 01.02.2017.

12:45

Kuzmić: Moja igra je proizvod timske hemije

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić nije očekivao ovakvu sezonu, kako tima, tako i lično i ne može da veruje da je tim zabeležio svih pet pobeda u januaru.

Izvor: B92

Autor:B92

Kuzmić: Moja igra je proizvod timske hemije
Foto: Getty images

Kuzmić je u tom periodu izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige.

"Košarka je timski sport i niko ne može sam da igra, moje partije su produkt odlične timske igre, hemije i komunikacije. Sve to mi omogućava da budem na visokom niovu. Imao sam odlične sezone i ranije, ali ne na ovakvom nivou takmičenja, i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Definitivno igram sezonu karijere", rekao je Kuzmić za sajt Evrolige.

On je priznao da ga je izenadio perfektan učinak u prošlom mesecu i trijumfi nad Žalgirisom, Fenerbahčeom, Makabijem, Baskonijom i Panatinaikosom.

"Nisam očekivao da će biti baš tako, januar je bio neverovatan. Teško mi je da poverujem, mislim da je izlišno reći da smo prezadovoljni. Nije lako ostati pribran, ali smo u jakom ritmu utakmica i o svakoj narednoj razmišljamo. Nemamo razloga za slavlje, ništa nismo osvojili i moramo da ostanemo fokusirani. Ipak, svesni smo šta smo uradili", rekao je srpski reprezentativac.

Kuzmić, koji je prvi skakač Evrolige sa 8,1 uhvaćenom loptom po utakmici, prisetio se velike pobede nad Fenerbahčeom (75:73) u Beogradu i blokade u poslednjoj sekundi na Ekpeom Judom.

"To je bila jedna od najtežih utakmica sezone, fizički i mentalno, sve vreme je bio izjednačen duel. Na tajm-autu smo se dogovorili da ne pravimo faul, iako smo bili svesni da bismo primljenom trojkom izgubili. Prethodno je Judo postigao nekoliko poena preko mene, ali je sam u poslednjem napadu ostao u reket prilikom njihovog pik-end-rola i ostao pribran", kaže centar Zvezde.

Prema njegovim rečima, košarkaši Crvene zvezde ne žele sebi da stavljaju dodatni pritisak plasmana u plej-of Evrolige.

"Skor 12-8 je ozbiljan, ali nema potrebe da stavljamo dodatni teret jer ima još mnogo da se igra. Navijači mogu da očekuju mnogo, ali mi moramo da ostanemo skoncentrisani", zaključio je Kuzmić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve