Nova vest
Košarka

Sreda, 25.01.2017.

17:55

FIBA LŠ: Bezbolan poraz Partizana

Košarkaši Partizana poraženi su od Sasarija 99:85 u poslednjem meču grupne faze FIBA Lige šampiona i u narednu rundu će sa treće pozicije.

Izvor: mn

Autor: mn

FIBA LŠ: Bezbolan poraz Partizana
Starsport

Crno-beli će svog protivnika u plej of 1 fazi takmičenja saznati u petak, a ekipa sa Sardinije ovim trijumfom izborila je prolaz dalje sa petog mesta.

Ekipa Aleksandra Džikića igrala je bez Hečera, Veličkovića, Lukovića i Marinkovića, dok Gordon nije debitovao.

Ključni faktor u porazu Partizana bio je veliki broj igubljenih lopti (18), ali i 16 trojki rivala. Ipak i crno-beli su odlično šutirali za tri jer su bili precizni 13 puta iz 22 pokušaja.

Partizan je imao vođstvo tokom prvog dela igre, ali je potom stao, grešio, a rival se razigrao i razlika je samo rasla, da bi u finišu meča Aleksandar Džikić priliku pružio i igračima sa nešto slabijom minutažom.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Birčević sa 17 poena (6/9 iz igre), Andrić je zabeležio 14 poena, od toga četiri trojke iz pet pokušaja. Karahodžić je ubacio 13 poena, ali većinu kada je pobednik već bio odlučen. Pot je ubacio osam poena i 9 asistencija, a isti broj poena zabeležili su i Ratkovica i Vrabac.

U pobedničkom timu nezaustavljiv je bio Stipčević sa 23 poena, od toga četiri trojke, Bel je takođe bio odličan sa 20 poena (6/9 za tri), a Savanović je ubacio 18.

Tok meča:

Neefikasan početak meča, pa poena nije bilo više od minuta, Sasari je poveo sa 3:0 i tu stao. Partizan je serijom 10:0 preuzeo vođstvo preko Majsotorovića, Andrića i Robinsona.

Partizan je imao problema sa postizanjem poena pod košem, ali je bio sigurniji da distance za šest poena prednosti. Ipak Sasari je preko Savanovića smanjio na minus dva 18:16. Do kraja prve četvrtine crno-beli su uspeli da sačuvaju prednost - 22:19.

Partizan se mučio na startu druge četvrtine, a Sasari je preko Simonovića i Stipčevića vratio prednost sa početka meča 26:29.

Samo pet poena postigao je Partizan u prvih pet minuta druge četvrtine, precizni su bili Pot i Koprivica, a broj izgubljenoh lopti ekipe Aleksandra Džikića je rastao. Ipak, tim sa Sardinije nije uspeo da pobegne na više od pet poena prednosti – 27:32. Crno-beli su često kasnili u odbrani, a novom trojkom domaći tim je poveo sa 35:27.

Sudija je dosudio tri slobodna bacanja posle navodnog faula Vrapca nad Stipčevićem prilikom šuta za tri poena. Sasari je odličnim šutem za tri poena kontrolisao dešavanja na terenu, Stipčević je bio gotovo nezaustavljiv, dok je na drugoj strani jedino Ratkovica bio raspoložen. Ipak to nije bilo dovoljno da se smanji zaostatak, pa domaći na poluvreme odlaze sa 51:42.

Partizan se vratio serijom 9:0, u nastavku je Sasarijev šut ponovo je proradio, usldeio je odgovor u vidu dve trojke, koji tako nije dozovlio crno-belima da pređu u vođstvo. Na drugoj strani Andrić je bio precizan van linije 6.75.

U trećoj četvrtini trojkaški obračun na Sardiniji, obe ekipe imale su visok procenat šuta sa distance, Ssasari je do sada ubacio 12 iz 21 pokušaja, a Partizan 9 od 12.

U finišu treće četvrtine crno-beli su stali u napadu, bili tri minuta bez koša, uz dosta izgubljenih lopti, Sasari je to iskoristio za 13 poena prednosti – 72:59. Ipak, srpski tim je bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Rasla je prednost Sasarija, koji je igrao sve bolje na početku poslednje četvrtine, a Partizan je stagnirao – 84:68. Novu seriju praznih minuta ekipe Aleksandra Džikića iskoristio je protivnik predvođen Stipčevićem i Savanovićem za najvećih 89:68. Pitanje pobednika već je bilo rešeno kada se Karahodžić razigrao, a Aleksandar Džikić dao je priliku igračima sa manjom minutažom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

273 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve