Nova vest
Košarka

Utorak, 24.01.2017.

20:58

EL: Žalgiris posle 17 godina srušio CSKA

Kođšarkaši Žalgirisa pobedili su CSKA na svom terenu 79:74 u 19. kolu Evrolige.

Izvor: mn

Autor: mn

EL: Žalgiris posle 17 godina srušio CSKA
Starsport

Litvanski tim upisao je sedmu pobedu u sezoni i naneo ruskoj tek peti poraz. Žalgiris je ujedno prekinuo niz od 17 uzastopnih poraza od CSKA.

U izjednačenom meču nijedna ekipa nije stekla osetniju prednost.

Ključni trenutak meča se dogodio kada je zbog dve tehničke isključen trener Žalgirisa Šarunas Jasikevišius, posle čega se igra litvanskog tima umnogome promenila.

Na tri minuta pre kraja bilo je 70:70. Usledila je rezultatska klackalica u poslednjim napadima, ali je Žalgiris sa slobodnih bacanja uspeo da pobegne na plus pet, a posle ukradene lopte i da sačuva prednost za veliku pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pengos sa 21 poenom, od toga pet trojki, uz četiri asistencije. Lima je imao 12 poena, a Jankunas poen manje. Vesterman je imao dabl dabl učinak od po 10 poena i asistencija.

U timu CSKA ponovo nije bilo Miloša Teodosića, 15 poena zabeležio je Augustin, uz sedam skokova, Higins je imao 11, koliko i De Kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve