Nova vest
Košarka

Utorak, 24.01.2017.

18:56

EL: Bogdan i Datome nosili Fener do pobede

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Uniks u Kazanju 86:81 u prvom meču 19. kola Evrolige.

Izvor: mn

Autor: mn

EL: Bogdan i Datome nosili Fener do pobede
Starsport

Ekipa Željka Obradovića zabeležila je 12. pobedu u sezoni i na četvrtom je mestu na tabeli, dok je Uniksu ovo 12. poraz, pa je ruski tim na 12. poziciji.

Najefikasniji u turskoj ekipi bio je Luiđi Datome sa 18 poena, uz samo jedan promašaj i to pri pokušaju za tri poena, a imao je i četiri skoka.

Bogdan Bogdanović je igrao 30 minuta, zabeležio 16 poena (4/5 za dva, 2/3 za tri, 2/3 sl. bacanja), pet skokova i sedam asistencija, za najveći indeks korisnosti u timu – 25.

Jan Veseli je imao 15 poena, a dvocifren je bio i Slukas sa 12. Nikola Kalinić igrao je devet i po minuta i ubacio dva poena.

Na drugoj strani raspoložen je bio Parahuski sa 21 poenom i devet skokova, a pratio ga je Džonson sa 16, dok je Lengford dodao 11.

Uniks tokom celog susreta nije dopuštao rivalu da stekne osetniju prednost, a utakmica je prelomljena tek posle neizvesne završnice. Ruski tim je dva minuta pre kraja spustio na minus tri (84:81), da bi prokockao napad kojim je mogao do izjednačenja. Duverioglu je tačku na meč stavio pola minuta pre kraja sa slobodnih bacanja za 86:81.

U narednom kolu Fenerbahče dočekuje Galatasaraj u derbiju Istanbula, a Uniks gostuje Makabiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve