Nova vest
Košarka

Petak, 20.01.2017.

18:20

MZT doveo još jednog britanskog reprezentativca

Britanski košarkaški reprezentativac Devon van Ostrum postao je novi igrač MZT Skoplje.

Izvor: SM

Autor: SM

MZT doveo još jednog britanskog reprezentativca

Kako je saopštio skopski tim, Van Ostrum je potpisao ugovor koji važi do kraja Jadranske lige (ABA), s mogućnošću da bude produžen i za makedonsko prvenstvo.

Uprava makedonskog šampiona ističe da je rešila da, posledneg dana pralaznog roka, angažuje još jednog košarkaša "koji bi povećao konkurenciju u timu i koji bi bio od velike pomoći u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju".

Dvadesečetvorogodišnji košarkaš visok je 193 centimetra i igra na obe bekovske pozicije, a od njega se očekuje da "popuni prazninu nakon odlaska Sulejmana Dijabatea".

Van Ostrum u Skoplje dolazi iz Grčke gde je igrao za Koroivos. Na početki karijere je nastupao za španskiu Baskoniju, a nosio je dres zagrebačke Cibone, finskog Kuvota i grčkog Arkadikosa.

Rođen je u Holandiji, a ima i državljanstvo Velike Britanije, čiji je seniorski raprezentativac kao i Danijel Klark, standardni prvotimac MZT Skoplje.

Devon van Ostrum bi u dresu skopskog tima trebalo da debituje na meču s Mega leksom u Skoplju, koji je zakazan za 28. januar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve