Nova vest
Košarka

Utorak, 10.01.2017.

15:30

Pecarski prešao u Đorđevićev Bajern

Juniorski košarkaš Mega Leksa Marko Pecarski nastaviće karijeru u nemačkom Bajern Minhenu, saopštio je nemački klub.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Pecarski prešao u Đorđevićev Bajern
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov/Jovan Azdejkoviæ

Uprava Mege je u razgovoru sa Markom i njegovim roditeljima odlučila da pruži podršku Pecarskom u njegovom daljem košarkaškom razvoju, saopštio je srpski klub.

Pecarski je prošle sezone sa juniorskim i kadetskim timom Mege ostvario velike uspehe.

Kadeti Mega Leksa su postali šampioni Srbije, dok su juniori bili treći, a ovaj 16-godišnji košarkaš je bio najkorisniji igrač oba finalna turnira. On je takode prošle sezone se sa juniorima Mege se po prvi put plasirao na finalni turnir Evrolige, pošto su osvojili kvalifikacije u Rimu.

Pecarski je postao i najmlađi strelac u finalima Jadranske lige sa 16 godina i nepuna 3 meseca, i to pošto se upisao u strelce prošle sezone u trećem meču finala plej-ofa regionalnog takmičenja protiv Crvene zvezde.

Pored izbora u najbolju petorku Evropskog prvenstva za kadete, koje se održalo prošlog leta u Poljskoj, gde je za Srbiju u proseku beležio 26,6 poena, uz 15,9 skokova, 1,1 blokadu i indeks korisnosti od 31,1, Pecarski je bio i učesnik "Džordan brend klasika" koji je održan u Bruklinu, gde je predstavljao Megu među najtalentovanijim košarkašima iz celog sveta.

Ove sezone je za juniore Mega Bemaxa u proseku beležio 21 poen i 11,2 skoka uz prosečan indeks korisnosti 27

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve