Nova vest
Košarka

Sreda, 04.01.2017.

19:50

Deveta pobeda Partizana u nizu

Košarkaši Partizana savladali su Solnok 77:67, u 11. kolu FIBA Lige šampiona i došli na korak od druge faze takmičenja.

Izvor: AK

Autor: AK

Deveta pobeda Partizana u nizu
Foto: StarSport

Crno-beli su uprkos izostanku Branislava Ratkovice i Đorđa Majstorovića zabeležili sedmi trijumf u LŠ, četvrti uzastopni u Grupi E, a deveti u nizu u svim takmičenjima tokom ove zime.

Tim Aleksandra Džikića je sredinom drugog peroda pokrenuo Stefan Pot sa šest poena u nizu za seriju 9:0, za prvu osetnu prednost Partizana (24:15).

Nakon što je dobio podršku Hečera, Birčevića i Veličkovića ona je rasla do maksimalnih 15, gosti se trojkama Vojvode vraćaju u život i smanjuju na samo pet pred poslednjih deset minuta, ali crno-beli predvođeni Veličkovićem brzo stavljaju tačku na meč.

Crno-bele su u prvoj pobedi u 2017. predvodili Uroš Luković sa 14 poena i šest skokova, Stefan Pot sa 13, Vilijem Hečer sa 12 uz šest asistencija, te Stefan Birčević i Novica Veličković sa po 11 poena.

U timu Solnoka, koji je imao 32 šuta za tri poena (11 pogodaka), najefikasniji je bio David Vojvoda sa 21 poenom (5/7 trojke) uz pet asistencija, 13 poena je dodao Lukša Andrić uz pet skokova, dok je 12 ubacio Miloš Borisov uz takođe pet uhvaćenih lopti.

U preostalim mečevima 11. kola Grupe E u sredu, Lidvigzburg čeka Šarlroa, a AEK gostuje Dinamo Sasariju. Partizan u sledećem kolu gostuje u Belgiji kod Šarlroa 10. januara.

Tok meča:

Prve poene za Partizan u 2017. postiže centar Uroš Loković, ali početak meča u Pioniru obeležili su brojni promašaji i greške s obe strane, pa je posle prvih pet minuta Solnok vodio 7:4, ali Hečer i Luković novim košem brzo preokreću rezultat (8:7).

Krajem prvog kvartala razigrao se Stefan Pot, ubacio šest poena u nizu, ali su Mađari trojkama ostali u egalu posle prvih deset minuta – 17:15.

Crno-beli sjajno otvaraju drugi period, Pot je nastavio u odličnom ritmu, postiže svoj osmi poen i usput asistira, u međuvremenu trojku uz zvuk sirene pogađa Marinković, za seriju 7:0 i maksimalnih devet razlike (24:15) u dosadašnjem delu meča.

Ubrzo Birčević odvodi crno-bele na prvu dvocifrenu razliku u Pioniru (26:15), nakon čega konačno poene za Solnok postiže Borisov trojkom, u četvrtom minutu drugog perioda.

Elingsfeld i Borisov smanjuju na 30:23, ali crno-beli poenima Lukovića, Andrića i Hečera održavaju dvocifrenu razliku pred poluvreme – 35:25.

Za razliku od prethodnog, Partizan loše otvara treći period, u prva tri minuta koš postiže samo Koprivica na proigravanja Hečera, dok s druge strane poentiraju Andrić i Barnis koji ubacuje trojku, pa Solnok uspeva da prepolovi zaostatak (37:32).

Nalet gostiju odbija Birčević sa pet poena u nizu, nakon čega poene postiže i Marinković, pa se Partizan brzo vraća na dvocifrenu razliku, i to na maksimalnih +11 (47:36).

Usledila je sjajna šuterska serija oba tima, s jedne strane pogađaju Hečer, Birčević i Luković, s druge se raspucao Vojvoda uz podršku Tota, ali Partizan zadržava vođstvo (51:45).

U samoj završnici trećeg kvartala Partizan ostaje bez Vanje Marinkovića koji je povredio skočni zglob, Solnok novom trojkom Vojvode kreće u napad na egal, Hečer i Luković održavaju razliku u korist Partizana, ali Vojvoda u poslednjim sekundima ubacuje novi koš, za 12. poen u čevrtini pa smanjuje zaostatak Mađara na pet razlike – 55:50.

Crno-beli sjajno reaguju na ovaj pritisak, Veličković otvara poslednji period košem uz dodatno slobodno, potom sa penala dva puta poentira Luković, da bi sjajnu seriju sa još dva koša zaokružio Pot, za novu maksimalnu prednost Partizana +15 (68:53).

Međutim, tim Aleksandra Džikića pada sredinom poslednjeg kvartala, Pavličević i Borisov "vežu" dva trojke, poentira i Vojvoda, pa Mađari smanjuju na 70:62.

Gosti su se potpuno fokusirali na šut za tri poena, pokušali su 30 puta do ovog trenutka meča, što crno-beli opet koriste te se sa dva koša Vrapca vraćaju na dvocifrenu razliku (73:62).

Poeni Borisova sa penala su bili poslednji trzaj gostiju, Vojvoda greši, Andrić promašuje, a Veličković sa dva koša stavlja tačku na meč – 77:67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve