Nova vest
Košarka

Utorak, 03.01.2017.

12:22

Simonović: Želim F4 sa Zvezdom i titulu sa Srbijom

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ima velika očekivanja u 2017. godini, na klupskom i reprezentativnom planu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Simonović: Želim F4 sa Zvezdom i titulu sa Srbijom

Simonović je u intervjuu za Tanjug rekao da je u novogodišnjoj noći od Deda Mraza poželeo plasman na Fajnal-for Evrolige i zlato na Evropskom prvenstvu.

Iza Simonovića je neverovatna godina, sa Zvezdom je osvojio titule prvaka Srbije i ABA lige, sa nacionalnim timom srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, ali ne misli na tome da se zaustavi.

"Sa Zvezdom želim sva tri trofeja i Fajnal-for Evrolige", kao iz topa izjavio je Simonović u intervjuu Tanjugu.

Potom je usledilo pitanje, da mora da bira izmedju uspeha reprezentacije ili kluba, ali nije imao spreman odgovor.

"Mnogo je ambicija i želja, ne mogu da ih podelim. Poručio bih Deda Mrazu, malo mi je jedna želja", uz smeh je poručio sjajni trojkaš.

Simonović dodaje da je svestan koliko će biti teško ostvariti pomenute želje, ali je ne krije da je prezadovoljan igrama crveno-belih u Evroligi.

"Imamo sjajan rezultat posle prvog dela sezone, posebno posle pobeda nad Makabijem, Realom i CSKA. Ritam je jako naporan, nižu se teške utakmice, ali borićemo se da napravimo rezultat. Sjajna sezona u Evroligi, ponosan sam na rezultate, pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo", rekao je Simonović.

Simonović navodi da bi voleo da mu se bar ponovi sjajna 2016. godina, istakavši da mu je na prvom mestu, na profesionalnom planu, da saigače i njega zaobidju povrede.

"Iza mene je sjajna kalendarska godina... U sportu nikad se ne zna šta može da se dogodi, najbitnije je da nas posluži zdravlje, a verujem da će rezultati doći. Ne bih sebe stavljao u prvi plan, mi smo pre svega tima. Ukoliko jedan igrač nedostaje u velikom smo problemu, što se videlo kada je Luka Mitrović bio povredjen. Nismo mogli čak ni da treniramo normalno i to se osetilo na utakmicama. Najbitnije je da budemo svi zdravi", istakao je reprezentativac Srbije.

Krilni košarkaš svestan je da je Crvena zvezda favorit da treći zaredom osvoji regionalni prsten, ali odbacuje priče da će lako odraditi takav posao.

"Ne znam da li je to priča da se skine teret sa ostalih ekipa, ipak, činjenica je da imamo jako kvalitetan sastav i da smo prvi favoriti na Jadranu. Međutim, nikad ništa nije sigurno, a mi moramo da budemo na zemlji i optimisti", rekao je Simonović.

Olimpijsko i svetsko srebro, četvrto mesto na prvenstvu Evrope, učinak je Simonovića sa "orlovima", ali, kako naglašava, izabranici Aleksandra Đorđevića zaslužuju da se na leto u Istanbulu okiti najsjajnijim odličjem.

"Sadašnja generacija zaslužuje zlato, nadam se da će do njega i doći. Jako je teško da do njega dodjemo na svetskom nivou pored američke reprezentacije, ali sada, kada je nema, imamo šansu da ga napadnemo na Evropskom prvenstvu. Najbitnije je da se svi okupimo i verujem u uspešno leto. Ima nekoliko reprezentacija koje pretenduju za zlato, među njima smo i mi. Ipak, mislim da bi svaka medalja bila veliki uspeh", zaključio je Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve