Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.01.2017.

19:00

Zvezda nemilosrdna, Zadar na -48

Košarkaši Crvene zvezde na impresivan način su otvorili 2017. godinu, pregazili su ekipu Zadra 113:65 u 16. kolu ABA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda nemilosrdna, Zadar na -48
Foto: StarSport

Crveno-beli su nastavili perfektan nizu u regionalnom takmičenju i zadržali vrhunski nivo forme iz Evrolige gde su u posldnje dve nedelje u Beogradu savladali Makabi, Real Madrid i CSKA.

Zvezda je odigrala fantastično u "Pioniru" u ponedeljak, crveno-beli su šutirali 61 odsto iz igre, pogodili su 12 trojki, imali 37 skokova, te čak 30 asistencija i 12 ukradenih lopti.

Tim Dejana Radonjića je od starta meča "gazio" rivala, do dvocifrene prednosti su stigli u sedmom minutu (17:6), a već na kraju prvog perioda je bilo +20 (30:10).

Sredinom drugog kvartala je bilo +30 (53:23), a na poluvremenu tačno +40 (67:27), do fantastičnih 50 razlike Zvezda je stigla sredinom treće četvrtine (80:29), dok je na kraju tog perioda imala maksimalnih +56 (96:40).

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Nejt Volters sa 17 poena, dok je 16 ubacio perfektni Luka Mitrović (6/6 dva, 1/1 tri, 1/1 slobodna), uz deset skokova i tri asistencije.

Dvocifren učinak su imali još Marko Simonović sa 15 poena (4/8 trojke), Nemanja Dangubić sa 14, Milko Bjelica sa 11 uz osam asistencija i šest uhvaćenih lopti, dok je deset dodao Branko Lazić.

Goste iz Dalmacije je predvodio Ivan Marinković sa 20 poena i osam skokova, 13 je postigao Branko Barać, 12 je ubacio Krajina uz osam skokova, dok je deset dodao Brzoja.

Zvezda u sledećem kolu gostuje Mega Leksu 9. januara, dok Zadar čeka Cedevitu dva dana ranije.

Tok meča:

Zvezda odlično otvara meč, raznovrsnom igrom lako probija odbranu Zadra, redom pogađaju Mitrović, Odbrić i Jović iz reketa za 8:2.

Barać je prekinuo nalet crveno-belih, za njim pogađa i Marinković, ali Mitrović i Kuzmić novim poenima nastavljaju da povećavaju prednost Zvezde (12:4).

Posle trojke Dangubića za 15:6, gosti traže tajm-aut, ali to je više pomoglo crveno-belima, pogađaju Mitrović i Volters iz reketa, Gudurić ubacuje trojku, sa poludistance pogađa i Lazić za ogromnih 24:6.

Krajina "veže" dva koša za goste, sa penala pogađa Barać, ali Volters sa 2+1, te Simonović novom trojkom, donose Zvezdi 19 razlike posle prvog perioda – 30:11.

Vraneš i Marinković najavljuju povratak Zadra u igru poenima u prvom minutu drugog perioda, ali Simonović novom trojkom, te Gudurić polaganjem pokazuju da gosti nemaju šta da traže u Pioniru (35:15).

Krajina i Barać "vežu" još dva dobra napada za Dalmatince, ali Lazić, Volters i Bjelica nastavljaju da pune koš rivala za velikih 43:19 posle samo 15 minuta igre.

Velika razloka omogućila je Dejanu Radonjiću da već u prvom poluvremenu šansu da igračima sa inače slabijom minutažom, prostor dobijaju Dobrić i Rakićević koji sjajno reaguju te odmah poentiraju, a Lazić šestom trojkom povećava prednost na 52:23.
Nisu se zaustavili crveno-beli, nastavili su da gaze rivala, nošeni podrškom s tribina još dve trojke su ubacili Dangubić i Mitrović, dva puta je poentirao Bjelica, za impresivnih +40 na poluvremenu – 67.27!

Istakli su se Mitrović sa osam poena, pet skokova i tri asistencije, te sa po osam Volters, Dangubić, Lazić i Bjelica, koji je imao po šest proigravanja uz uhvaćenih lopti.

Radonjićev tim nije imao milosti protiv rivala ni u nastavku, nastavili su da pune koš Zadrana, poluvreme je otvorio Simonović sa pet poena, potom su pogađali Dangubić i Dženskins iz reketa, zatim je Gudurić ubacio trojku, dok je u međuvremenu za goste poentirao samo Marinković, pa je Zvezda stigla do +56 (85:29).

Gosti su tek u završnici trećeg kvartala uspeli da stignu do dvocifrenog broja poena, pogađali su Barać, Brzoja i Marinković, ali s druge strane Bjelica, Lazić i Volters održavali visok procenat šuta Zvezde za velikih +54 pred poslednjih deset minuta – 94:40.

Crveno-beli su tek u poslednjem periodu "povukli ručnu", gosti su lakše stizali do poena, preko Brzoje, Marinkovića i Ramljaka su spustili deficit za desetak poena, ali sredinom perioda Dangubić, Dženkins i Mitrović prave novu seriju i vraćaju Zvezdu na 50 razlike (111:61).

Ipak, nije bila okrugla razlika na kraju meča, Zvezda je do 16. pobede stigla sa 113:65.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve