Nova vest
Košarka

Sreda, 28.12.2016.

11:45

Ražnatović: Zagorac ide u Memfis

Menadžer Radeta Zagorca Miodrag Ražnatović tvrdi da će igrač Mega Leksa karijeru nastaviti u NBA ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Ražnatović: Zagorac ide u Memfis
Foto: ABA/Mega Leks/Ivica Veselinov

Ražnatović je u intervjuu za Sport Klub istakao da postoji verbalni dogovor sa Memfis Grizlisima, zbog čega je Zagorac i ostao u Megi ove sezone.

"Gotovo je izvesno da će sledeće godine Rade Zagorac potpisati ugovor sa Memfisom. To se u NBA zove "verbal commitment", za razliku od Balkana i Evrope gde usmeni dogovori ne znače mnogo, tamo se pridržavaju dogovorenog kada se usmeno napravi plan razvoja jednog igrača. To je razlog zašto je Zagorac ostao u Megi, pošto je plan da naredne sezone ode u NBA", rekao je Ražnatović.
Zagorac ima 21 godinu, celu karijeru je u Megi, a u tekućoj sezoni prosečno beleži 14,7 poena uz 6,6 skokova, 2,7 asistencija i 1,7 ukradenih lopti u ABA ligi, te 12,6 poena uz 6,5 skokova i 2,4 asistencije u FIBA Ligi šampiona.

Mega je poslednjih godina postala pravi proizvođač igrača za NBA ligu, superstar u nastajanju Nikola Jokić je takođe direktno iz Mege otišao u SAD, a tamo su još Ivica Zubac i Timote Luvavu, dok su draftovani Nemanja Dangubić i Vasilije Micić, a sve je počelo od Milovana Rakovića 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve