Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.12.2016.

17:33

Turska: Micić 10+6+6, Micov bez minuta

Srpski košarkaš Vasilije Micić istakao se u pobedi Tofaša u nedelju popodne u turskoj Superligi, dok Vladimir Micov nije igrao u porazu Galatasaraja.

Izvor: AK

Autor: AK

Turska: Micić 10+6+6, Micov bez minuta
Foto: StarSport

Micić je postigao 10 poena uz po šest skokova i asistencija u trijumfu svog tima na gostovanju kod Ušaka 98:74.

Tošaš je predvodio Kalojan Ivanov sa 21 poenom i šest skokova, Sami Mehija je dodao 18 poena uz osam uhvaćenih lopti, dok su po 16 poena postigli Toni Koker i Kristofer Koplend.

Kod domaćina se istakao Rolands Frimanis sa dabl-dablom od 15 poena i 11 skokova, najefikasniji je bio Šarunas Vasiluskas sa 16 poena, dok je 14 dodao momak sa vrlo interesantnim imenom – Šakil O'Nil Mekisik.

U znatno interesantnijem meču Galatasaraj je poražen od od Pinar Karšijake 78:72, na gostovanju u Izmiru. Istanbulski tim je prokockao +11 iz prvog poluvremena, potom nadoknadio -8 sa kraja trećeg, da bi u završnim sekundima domaćin slavio trojkom i poenima sa penala Džakovana Brauna.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Dehuan Majkl Samers sa 24 poena uz pet skokova i tri asistencije, a pratili su ga Mateuž Ponitka sa 15, Braun sa 14, te Majkl Grin sa 13 poena uz sedam asistencija i pet skokova.

U redovima Galate Šilb i Goksenin Koksal su postigli po 15 poena, Amerikanac je imao osam, a Turčin sedam skokova.

Potencijalno pojačanje Zvezde Dion Tompson je dodao 12 poena, dok su po deset postigli Džon Dibler i Sinan Guler, koji je imao i osam uhvaćenih lopti iz pet asistencija.

Galata je poražena drugi put u poslednja tri kola, peta je na tabeli sa 8-4, Karšijaka je sedma sa 7-5 posle prve pobede nakon dva poraza u nizu, Tofaš je slavio treći put u četiri kola za 5-7, dok je Ušark na 4-8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve