Nova vest
Košarka

Sreda, 21.12.2016.

20:53

EL: Tuča, isključenja, Blat dobio Željka!

Turski derbi između Fenerbahčea i Darušafake u Evroligi doneo je mnogo tenzije, odličnu košarku i slavlje gostiju.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: Tuča, isključenja, Blat dobio Željka!
Starsport

Ekipa Dejvida Blata odigrala je hrabro na gostovanju timu Željka Obradovića i na kraju je sasvim zasluženo slavila sa 71:64.

Krajem prvog poluvremena zakačili su se Skoti Vilbekin i Bobi Dikson, plej Fenera je glavom udario rivala, ali je Luiđi Lakomika podelio tehničke Vilbekinu, Diksonu i Veselom koji se takođe našao u gužvi, a isključio je samo Moermana koji je ušao u teren sa klupe Darušafake.

To nije poremetilo goste koji su odigrali tokom cele utakmice veoma dobro i u drugom poluvremenu su došli do sedme pobede u sezoni nanevši Feneru peti poraz.

Domaći tim završio je meč bez Jana Veselog koji je u nastavku zbog pokušaja simuliranja dobio i drugu tahničku grešku.

Prevagu su u finišu napravili Klajburn i Vilbekin.

Prvi je u nekoliko navrata fantastičnim zakucavanjima izluđivao Fener, a Vilbekin je trojkama sa preko devet metara stavio tačku na pobedu gostiju.

Vilbekin je završio sa 22 poena (5-8 za tri) i dve krađe, a Klajburn je dodao 20 poena i 7 skokova. Na drugoj strani ponovo nije bilo nedovoljno oporavljenog Bogdanovića, a Slukas je sa 16 poena, 4 skoka i 4 asistencije bio najbolji. Nikola Kalinić ubacio je samo 2 poena uz 3 skoka i 3 asistencije za 23 minuta.

EL, 13. kolo:

Fenerbahče – Darušafaka 64:71
Armani – PAO 72:86
Makabi – CSKA 76:80
Baskonija – Barselona 65:62


utorak:

Real Madrid – Bamberg 95:72
Olimpijakos – Crvena zvezda 73:65
Efes – Žalgiris 71:84
Uniks – Galatasaraj 73:60

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve