Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.12.2016.

21:10

Olimpijakos timskom igrom slavio u Kaunasu

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Žalgiris 88:75 u 12. kolu i stigli do deobe druge pozicije u Evroligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Olimpijakos timskom igrom slavio u Kaunasu
Foto: Getty images

Velikan iz Pireja je timskom igrom slomio litvanskog diva, imao je šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a meč je prelomio sa 25:15 u poslednjem periodu.

Najefikasniji u grčkoj ekipi sa po 16 poena bili su Kostas Papanikolau i Met Lodžeski, koji je imao i osam skokova.

Najbolje ih je pratio Jorgos Printezis sa 15 poena i šest skokova, 13 je dodao Kem Birč uz takođe šest uhvaćenih lopti, dok su po deset postigli Erik Grin i Vasilis Spanulis.

Iskusni plejmejker je imao i osam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Srpski centar Nikola Mitutinov je za 12 minuta postigao šest poena (2/4 iz igre) uz tri skoka, te po ukradenu i izgubljenu loptu.

Žalgiris je predvodio Paulijus Jankunas sa 18 poena uz sedam skokova, 12 je dodao Brok Motum, dok je 11 postigao Lukas Lekavičus uz osam asistencija.

Olimpijakos je trećom pobedom u nizu stigao do deobe druge pozicije, dok je Žalgiris poražen drugi put u nizu i na deobi je 11-13. pozicije sa četiri trijumfa.

U sledećem kolu Olimpijakos dočekuje Crvenu zvezdu, dok Žaligirs gostuje Anadolu Efesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve