Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.12.2016.

18:58

Šengelija sa penala rastužio Kazanj

Košarkaši Baskonije savladali su UNIKS 92:91 u Kazanju, u dramatičnoj premijeri 12. kola Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Šengelija sa penala rastužio Kazanj
Foto: Getty images

Junak tima iz Vitorije bio je Tornike Šengelija koji je 1,8 sekundi pre kraja pogodio oba slobodna bacanja nakon nepotrebnog faula Pavela Antipova.

Baskonija je slavila treći put u nizu i sa osam pobeda se izjednačila sa Real Madridom i Fenerbahčeom bar na nekoliko sati, dok je UNIKS devetim porazom ostao zakucan na dno tabele.

UNIKS je imao 83:77 šest pred poslednja četiri minuta, ali jaka Blažič, Šejn Larkin i Tornike Šengelija za samo minut i po donose izjednačenje 84:84.

Ruski tim je održavao koš prednosti do same završnice, a onda se dogodio verovatno prelomni trenutak meča, Larkin pogađa trojku šest sekundi pre kraja za preokret na 90:88.

Međutim, posle tajm-auta Lengfordu su bile potrebne svega tri sekunde da izbori poziciju za šut i uzvrati istom merom za 91:90, ali loša odbrana u samoj završnici koštala je UNIKS pobede.

Baskoniju je u Kazanju predvodio Larkin sa 22 poena uz šest asistencija, junak Šengelija je ubacio 19, dok je Rafa Lus postigao deset.
Najbolji u timu UNIKS-a po običaju je bio Lengford sa 28 poena (8/12 dva) uz pet asistencija, Kvino Kolom ga je pratio sa 23 (5/8 trojke) uz šest proigravanja, a dvocifren učinak imao je i Orlando Džonson sa 11 poena.

Baskonija u sledećem kolu igra španski derbi sa Barselonom u Vitoriji, dok Uniks čeka Turski Galatasaraj koji je takođe na dnu tabele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve