Nova vest
Košarka

Sreda, 14.12.2016.

20:19

Partizan srušio Bešiktaš u Pioniru!

Košarkaši Partizana pobedili su Bešiktaš u Beogradu rezultatom 86:71, u deulu devetog kola FIBA Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan srušio Bešiktaš u Pioniru!
Starsport

Ekipa Aleksandra Džikića ostvarila je veoma važnu pobedu u borbi za prolaz u narednu fazu, pa sada u E grupi ima skor 5-4 na četvrtom mestu na tabeli.

Crno-beli su odigrali veoma dobar meč protiv snažnog turskog tima, a odlučila je velika serija 14-2 kojom je Partizan početkom poslednje deonice došao do nedostižnih +12 (78:66).

Deleko najzaslužniji za možda i najznačajniju pobedu Partizana u dosadašnjem toku sezone bio je Novica Veličković koji je završio sa 20 poena i 5 skokova, ali je pored statistike ekipi doneo i energiju, a uz to je u nekoliko navrata podigao i publiku na noge.

Vil Hečer je dodao 14 poena, 7 asistencija i 5 skokova, Birčević je imao 12 poena i 6 skokova, a Marinković 11 poena. Na drugoj strani, sjajan je bio Vladimir Štimac 15 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Klark je ubacio 17, a Stroberi 10 poena.

Tok utakmice pratite na našem sajtu:

Partizan je zahvaljujući Urošu Lukoviću počeo sasvim solidno utkamicu. Centar crno-belih je u duelu sa Vladimirom Štimcem ubacio 6 od 11 prvih poena Paritzana za vođstvo od 11:6.

Uz Lukovića je i Birčević dobro počeo, pa je Partizan kontrolisao reket u prvoj deonici. Bešiktaš je serijom 7-0 došeo do preokreta i vođstva 16:15, ali je prvu deonicu dobio Partizan posle trojke Marinkovića – 18:16.

Početkom druge deonice minute je dobio i Stefan Pot koji je trojkom doneo Partizanu 23:18. Gosti su serijom 6-0 preokrenuli na trenutak, ali Partizan je igrao sa mnogo energije, pa je trener gostiju reagovao posle poena Andrića i trojke Marinkovića – 32:26.

Novica Veličković je preuzeo glavnu ulogu sredinom druge deonice i serijom od pet poena doneo je Partizanu +7 (37:30).

Odlično je igrao i Vladimir Štimac na drugoj strani, a srpski reprezentativac dobijao je očekivano uvrede i zvižduke kao bivši igrač Crvene zvezde.

Imao je Partizan u tom periodu priliku da se možda i dodatno odlepi, ali u nekoliko vezanih napada nije poentirao, pa je Stroberi trojkom smanjio na 39:36.

Vims je potom ubacio još jednu trojku za 39:39, a trojkom Robinsona u poslednjoj sekundi Partizan je posle 20 minuta imao +3 (44:41).

Veoma borbeno i zanimljivo bilo je u trećoj četvrtini. Više od 10 puta ekipe su se smenjivale u vođstvu u tom periodu, a Partizan je, kao i u prvom delu, predvodio Novica Veličković.

Krilni centar Partizana radio je gotovo sve u ekipi crno-belih, ali gosti su se svaki put vraćali u meč trojkama ili sa linije slobodnih bacanja. Kako je tekla treća deonice i nije bilo iznenađenje pošto je pred odlučujućih deset minuta bilo narešeno – 64:64.

Upravo je energija Novice Veličkovića donela ono što je Partizanu bilo potrebno u poslednjoj deonici – čvrstina u odbrani.

Gosti iz turske teško su dolazili do poena u poslednjem kvartalu, a posle trojke Hečera Partizan je četiri i po minuta pre krasja imao velikih 75:66. Nakon toga Hečer je ubacio trojku za +12 i gosti više nisu mogli da se vrate.

Partizan je do kraja uz veliku podršku sa tribina lako došao do ubedljive pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

188 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve