Nova vest
Košarka

Subota, 10.12.2016.

13:31

Bobi: Želim u reprezentaciju, ali selektor se pita

Centar Detroita Boban Marjanović nije bio na spisku selektora Srbije za finalni turnir u Rio de Žaneiru, ali je izjavio da bi voleo da zaigra za reprezentaciju.

Izvor: SM

Autor: SM

Bobi: Želim u reprezentaciju, ali selektor se pita

Srpski košarkaš, u intervjuu za sajt FIBA, objasnio je zbog čega se nije odazvao pozivu selektora Aleksandra Đorđevića za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

“Selektor je odlučio da na Olimpijske igre vodi one koji su igrali kvalifikacioni turnir, to je bila njegova ideja i ja sam se usaglasio s njiim“, izjavio je Bobi.

Bivši košarkaš Crvene zvezde kaže da zbog straha od povrede i čekanja novog ugovora u NBA ligi nije bio spreman da pomogne ’Orlovima’ i i objasnio da se iz uloge košarkaša pretvorio u navijača.

"Bio sam pravi navijač, vikao sam, radovao se, kao i cela moja porodica i prijatelji. Gledali smo svaku utakmicu i naravno da smo navijači za reprezentaciju i sve sportiste iz Srbije. Ali, jednostavno, nisam smeo da rizikujem povredu", rekao je Marjanović.

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Olmpijskim igrama, pošto je u finalu izgubila od Sjedinjenih Američkih Država.

"Nisam se osećao loše zbog te odluke, ali mogu samo da kažem da sam srećan što su moji saigrači i prijatelji bili tamo i odigrali sjajan turnir i osvojili drugo mesto“, dodao je on.

Marjanović je potpisao trogodišnji ugovor sa Detroitom vredan 21 milion evra.

“Pričao sam sa nekima od njih, kao i sa trenerima, i savetovali su me povodom te odluke, ali sam ja presudio. Bio sam slobodan agent, samo što sam izašao iz ugovora sa San Antoniom. Moja odluka je bila da ne rizikujem ništa i mislim da sam dobro postupio", ispričao je košarkaš Pistonsa.

Američke medije inresresovao je njegov odnos sa Đorđevićem, kao i da li bi voleo da zaigra za srpski nacionalni tim.

Moj odnos sa Đorđevićem je dobar. Voleo bih da igram za reprezentaciju svaki put kada dobijem poziv".

Selektor Srbije posle povratka sa Olimpijskih bio je ljut na Marjanovića, ali je poručio da su mu vrata reprezentacije i dalje otvorena i da će ga pozvati ukoliko bude "dobro igrao i i ukoliko on kao selektor budem mislio da zaslužuje da bude pozvan".

"Ljut sam na Marjanovića jer ne zna šta propušta. Kada igrač završi karijeru, žali za onim što nije uradio, a ne zbog onog što je uradio. On je propustio prili8ku da bude deo istorijskog uspeha i pozvaću ga ukoliko odigra dobra, a kao selektor smatram da zaslužuje poziv“, rekao je trener tada Bajerna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve