Nova vest
Košarka

Petak, 02.12.2016.

22:09

Simonović: Kriv sam za poraz, ali...

Igrač Crvene zvezde Marko Simonović preuzeo je na sebe odgovornost za poraz od Žalgirisa u Evroligi i dodao da "ovakve utakmice mnogo bole".

Izvor:

Autor:

Simonović: Kriv sam za poraz, ali...
StarSoirt

"Težak poraz i mnogo boli. Mislim da smo u trećoj četvrtini imali dobru situaciju, kontrolisali smo utakmicu, ali eto, ja sam napravio glupost, doveo ekipu u problem i ja jedini krivac za poraz, ali vratiću ovo. Ja sam kriv, bili smo dobri i trebali smo da dobijemo", rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda je u beogradskoj dvorani 'Aleksandar Nikolić' izgubila od Žalgirisa sa 79:88, u 10. kolu Evrolige.

Simonović je sredinom treće četvrtine napravio defanzivni faul, a potom je zbog prigovora dobio tehničku, što mu je bila peta lična greška.

"Nismo dobro otvorili utakmicu, ali smo dobro igrali u drugoj četvrtini, vratili se i u treću smo ušli dobro, kontrolisali... Siguran sam da bismo u nastavku rešili utakmicu, ali desila se ta glupost i to je poremetilo ekipu", rekao je Simonović.

Njegov saigrač Milko Bjelica ocenio je da je Žalgiris zasluženo trijumfovao u večerašnjoj utakmici.

"Mislim da je Žalgiris zasluženo pobedio večeras. Mi smo loše ušli u utakmicu, dozvolili smo njihovom beku da postigne četiri 'trojke', pa smo to posle morali da jurimo sve vreme. Uhvatili smo priključak, ali to nije bilo dovoljno, napravili smo neke nesmotrene poteze u odbrani, što su oni dobro taktički izigrali i mi na kraju nismo uspeli da preokrenemo taj rezultat", rekao je Bjelica.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić rekao je mu teško pada poraz od Žalgirisa pred domaćim navijačima.

"Težak poraz, svaki je težak. Teška utakmica, šta reći, ja nisam odigrao odlično, promašio sam dosta slobodnih i to se ne sme dešavati. Moramo da se vratimo, da se spremimo za sledeću utakmicu", rekao je Kuzmić.

Zvezda sada ima četiri trijumfa i šest poraza, a isti učinak ima i Žalgiris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve