Nova vest
Košarka

Petak, 02.12.2016.

10:45

Zvezda opet u Pioniru: Stižu Šaras i Leo (19h)

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju litvanski Žalgiris od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić", u desetom kolu Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda opet u Pioniru: Stižu Šaras i Leo (19h)
Foto: Getty images

Crveno-beli imaju četiri pobede u dosadašnjem delu sezone, jednu više od ekipe koju sa klupe predvodi legendarni plejmejker Šarunas Jasikevičus.

Zvezda je poražena u prošlom kolu od Anadolu Efesa, a kod kuće ima polovičan učinak iz četiri meča. S druge strane, Žalgiris je dobio dve od poslednje tri utakmice, ali je bez pobede na četiri gostovanja.

"Zvezda je u prednosti jer već godinama radi u istom sistemu koji donosi rezultate. Imaju jezgro tima koji je dugo na okupu, a pojačanja su se savršeno uklopila u sistem igre. Vrlo važan faktor biće naš odgovor na njihovu fizičku igru. Moramo odoleti i pritisku sa tribina jer su njihovi navijači vrlo glasni. Moramo brzo da pomeramo loptu i diktiramo naš tempo igre", rekao je Jasikevičus.

Žalgiris postiže sedam poena više od Zvezde u proseku ove sezone, bolji je u skoku, pre svega ofanzivnom, više asistira, ali slabije krade lopte. Litvanski tim šutira više od 50 odsto za dva poena, dok je na Zvezdinom nivou u šutu za tri (35%).

Ključni igrači tima su Paulijus Jankunas sa prosekom od 14 poena i 6,9 skokova, Brok Motum sa 13,7 poena i 3,9 uhvaćenih lopti, te Leo Vesterman sa 11,2 poena, 5,1 asistencija, te 4 skoka po meču.

"Žalgiris je najbolji proizvod litvanske škole, imaju mnogo sjajnih individualaca. Verujem u svoj tim, samo kao tim možemo pobediti. Pre svega moramo smanjiti broj grešaka, biti jaki u odbrani i tada ćemo imati šansu da slavimo", rekao je bek Zvezde Branko Lazić.

Dva tima su se sastajala prošle sezone u EL, Žalgiris je dobio oba duela u Top 16 fazi, a u Beogradu je slavio 70:68. Crveno-beli su u tom meču promašili svih 19 šuteva za tri poena u Kombank Areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve