Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.11.2016.

18:45

Simonović srušio ’manekene’, Zvezda na 4-4!

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa fantastičnim izdanjima u Evroligi savladavši italijanski Armani u 8. kolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Simonović srušio ’manekene’, Zvezda na 4-4!
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića je pred oko 15.000 gledalaca odigrala još jedan briljantan meč i pobedila je italijanskog šampiona sa 83:70.

Daleko najzaslužniji za četvrtu pobedu Zvezde u elitnom takmičenju bio je Marko Simonović koji je izluđivao goste, a meč je završio sa 23 poena i 5 trojki.

Nisu crveno-beli otvorili meč kako treba. Delovali su stegnuto u prvoj deonici, pa su gosti posle 10 minuta imali pet poena prednosti (19:14).

U drugoj se sve promenilo, a veliki preokret nagovestio je upravo Marko Simonović koji je serijom trojki doneo vođstvo koje Zvezda do kraja nije ispuštala.

Gosti su u nekoliko navrata pretili, pokušali su da preokrenu, ali se u pravom trenutku probudio Nejt Volters i Zvezda je ostvarila rutinsku pobedu.

Simonović je na kraju imao 23 poena (5-9 za tri), 6 skokova i 2 krađe. Volters je dodao 14 poena, 4 skoka i 6 asistencija, a Jović i Bjelica ubacili su po 8 poena. Na drugoj strani, samo je Đentile sa 14 poena bio dvocifren. Milan Mačvan imao je 4 poena i 4 skoka, a Miroslav Raduljica 9 poena i 6 skokova.

Zvezda narednog četvrtka gostuje Efesu u 9. kolu.

Tok meča:

Zvezda je počela meč spuštanjem lopte na Kuzmića, a već posle manje od dva minuta veliki peh zadesio je crveno-bele pošto je Stefan Jović povredio lakat i morao je da napusti parket.

Ipak, na parketu je sve funkcionisalo dobro. Kuzmić je brzo ubacio šest poena, pa je Jasmin Repeša u 4. minutu zatražio tajm-aut (10:4). Armani je posle minuta odmora uzvratio serijom 6-0, pa je usledio tajm-aut Radonjića.

Dobra vest je bio povratak na parket Stefana Jovića. Falili su Zvezdi poeni u prvoj deonici sa bekovskih pozicija, pa je Armani vodio 19:14 zahvaljujući trojci Kalnietisa.

Zvezda je brzo početkom druge deonice sustigla prednost rivala. Dve trojke ubacio je Marko Simonović i crveno-beli su na trenutak poveli (22:21).

Usledile su još dve trojke fantastičnog Simonovića koji je podigao Arenu na noge i Repeša je morao da reaguje - 30:25. Upravo zahvaljujući sjajanoj seriji Simonovića Zvezda je preuzela vođstvo koje je zadržala do kraja poluvremena.

Đentile je trojkom pokušao da vrati goste, ali je već u sledećem napadu na isti način uzvratio Dangubić. Zvezda je posle 20 minuta vodila sa 37:32 uz 14 poena (4-6 za tri) i 5 skokova Simonovića.

Drugo poluvreme počelo je trojkama Zvezde. Prvo je pogodio Dženkins, potom i Jović dva puta, pa su crveno-beli došli do dvocifrene prednosti.

Ipak, gosti su zahvaljujući Dragiću i Đentileu sve vreme uspevali da zadrže priključak – 49:42 u 25. minutu.

Drugo poluvreme počelo je trojkama Zvezde. Prvo je pogodio Dženkins, potom i Jović dva puta, pa su crveno-beli došli do dvocifrene prednosti.

Ipak, gosti su zahvaljujući Dragiću i Đentileu sve vreme uspevali da zadrže priključak – 49:42 u 25. minutu.

Ponovo je Simonović trojkom vratio Zvezdi dvocifrenu prednost, ali crveno-beli nikako nisu mogli da prelome meč, pa su gosti i posle 30 minuta bili u igri – 54:46.

Početkom poslednje deonice lomila se utakmica. Gosti iz Milana sve vreme su imali jednocifreni deficit i bili su veoma blizu povratka u meč, ali Zvezda je igrala sjajnu odbranu i na taj način je održavala prednost.

Marko Gudurić je šest i po minuta pre kraja sa tri slobodna bacanja doneo +10 (63:53), a onda su se nadovezali i Volters (trojka), Bjelica (bacanja) i Simonović (kontra) za velikih 70:53.

Tu je meč i odlučen, iako su gosti ponovo pokušali da se vrate. Volters je u poslednjoj deonici bio sjajan i Zvezda je ostvarila četvrtu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

541 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve