Nova vest
Košarka

Utorak, 15.11.2016.

19:50

Velika pobeda Zvezde u Bambergu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bamberg u Nemačkoj sa 79:78 u dramatičnom meču 7. kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Velika pobeda Zvezde u Bambergu!
Starsport

Srpski i regionalni šampion odigrao je hrabro protiv šampiona Nemačke i nošen sjajnom podrškom svojih navijača ostvario je veliku pobedu.

Ključne poene postigao je Dženkins 24 sekunde pre kraja, a u poslednjim trenucima Branko Lazić je odigrao sjajnu odbranu na Darijusu Mileru i Zvezda je slavila.

Crveno-beli sada u Evroligi imaju skor 3-4, dok je ovo bio peti poraz Bamberga.

Zvezda je loše počela prvu i treću deonicu, ali je u preostalom delu meča bila sjajna. Olako je ispustila 11 poena prednosti iz finiša prvog poluvremena, ali je ostala mirna i u dramatičnoj završnici je naplatila poraz iz Kazanja.

Milko Bjelica bio je najbolji sa 18 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a pratio ga je Marko Simonović sa 17 poena i 4 skoka. Jović je ubacio 12 poena uz 5 skokova i 5 asistencija, Gudurić je dodao 11, a Dženkins 10 poena. Kod domaćina, Meli je ubacio 16, a Miler 14 poena.

Zvezda već u četvrtak u Areni dočekuje Armani.

Tok meča:

Zvezda je prilično loše otvorila duel u Nemačkoj, pa je prve poene postigla tek posle više od tri minuta sa linije slobodnih bacanja – Dženkins. Sa druge strane, prednost Bambergu omogućio je Štajger sa dve rane trojke, a posle poena Kozera Radonjić je u 4. minutu regaovao tajm-autom (8:1).

Vratili su se crveno-beli brzo u igru serijom 6-0 i poenima Kuzmića i Jovića. Iako napad nije funkcionisao, Zvezda je igrala sjajnu odbranu i zbog toga je imala rezultatski priključak.

Posle deset minuta Bamberg je imao tri poena prednosti - 14:11.

Početkom druge deonice Zvezda je proigrala i u napadu, pa je brzo stigla i do prvog vođstva. Ipak, veliki problem bili su brojni promašaji Zvezde sa linije slobodnih bacanja.

Zvezda je u 15. minutu naterala Andreu Trinkijerija na tajm-aut. Siminović i Jović doneli su +5 srpskom šampionu (26:21), pa je Italijan morao da reaguje.

Zvezda je igrala sjajnu košarku na oba kraja parketa u drugoj deonici i tako je ostalo do kraja. Lazić i Simonović radili su sjajan posao, Gudurić i Bjelica su takođe davali svoj doprinos, pa je Zvezda na poluvremenu imala +9 (38:29).

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Bambergu koji je serijom trojki brzo stigao prednost rivala. Meli je ubacio čak tri trojke u kratkom periodu, Luka Mitrović ga je u nekoliko navrata zaboravio, pa je Radonjić morao da reaguje - 43:43.

Olako je Zvezda dopustila Meliju da se razigra, a uz to je do svoje igre došao i Zizis. Sve to donelo je brzi preokret domaćinu, ali je Zvezdu vratio Marko Simonović.

Ubacio je dve vezane trojke, a posle pogođenog jednog slobodnog bacanja Zvezda je izjednačila – 58:58. Ipak, sam finiš treće deonice Zvezda je odigrala loše, pa je Bamberg vodio sa 61:58 posle 30 minuta.

Gudurić i Jović ubacili su po trojku na startu poslednje deonice i Zvezda se ponovo vratila u meč.

Nije uspela Zvezda u tim trenucima da preuzme vođstvo, pa je Bamberg pet minuta pre kraja imao 71:66 posle nove trojke Štajgera.

Usledila je serija Zvezde 6-0 i preokret (72:71), ali crveno-beli nisu uspeli da se odlepe. Imali su dva skoka u napadu i tri pokušaja, ali su promašili, a Miler je trojkom vratio prednost Bambergu – 74:72.

U poslednja dva minuta usledila je rezultatska klackalica, a 24 sekunde pre kraja Dženkins je pogodio za 79:78 uz čist faul koji nije dosuđen. Imao je Bamberg ceo poslednji napad za pobedu, odgovornost je preuzeo Darijus Miler, ali je Branko Lazić bio na nivou i Zvezda je pobedila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

335 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve