Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.11.2016.

16:45

Trener Denvera: Jokić je najnesebičniji košakaš

Srpski reprezentativac Nikola Jokić nije na očekivanom nivou ove sezone u Denver nagetsima, a krivicu za to je preuzeo trener Majk Malon.

Izvor: SM

Autor: SM

Trener Denvera: Jokić je najnesebičniji košakaš
Getty Images

"Jokić je verovatno najnesebičniji košarkaš u našem timu. On je momak koji će čak da dođe do mene i da mi kaže da ne želi da bude starter, već želi da ekipa pobedi. On je jedan od retkih momaka u timu koji neće da bude pogođen kada ga izbacim iz petorke. Mnogo poštujem to kod njega", rekao je Malon.

Ipak, Jokić ne pruža partije kao u svojoj početničkoj sezoni, a jednim delom je krivac za to upravo trener ekipe, koji je pokušao da upari njega i Jusufa Nurkića.

“Vratio bih se u prošlu sezonu, imao je sjajnu godinu na poziciji centra. Rekao sam mu da se osećam loše što sam mu promenio poziciju. Bilo je nekih dobrih stvari, ali mu nije lako. Prioritet je da ga vratimo u formu iz prošle godine. Dobiće veću minutažu na poziciji centra, tek ponekad će se spuštati na četvorku. Ranije je bio slobodan, lagan, srećan u igri. A sada... Čini mi se kao da je cela planeta pala na njegova leđa. Učiniću sve da to popravim“, naveo je Malon.

U prvoj sezoni u NBA Nikola Jokić je prosečno igrao 21,7 minuta i za to vreme prosečno beležio 10 poena, 7 skokova i 2,4 asistencije. Treba naglasiti i da je imao dobar procenat šuta iz igre od 51%.

Ove sezone na meču sa Portlandom je zablistao sa 23 poena uz 17 skokova, četiri ukradene lopte i dve asistencije, ali od tada nije imao zapaženu ulogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve