Nova vest
Košarka

Sreda, 26.10.2016.

21:44

Fener ubedljiv, Bogdan 10p, Kalates za pobedu PAO

Košarkaši Fenerbahčea savladali su ekipu Žalgirisa u Istanabulu, u trećem kolu Evrolige – 82:68, dok je Panatinaikos slavio protiv Bamberga – 84:83.

Izvor: SM

Autor: SM

Fener ubedljiv, Bogdan 10p, Kalates za pobedu PAO
EPA/SEDAT SUNA

Domaći tim predvodili su Ekpe Judo i Jan Veseli sa po 14 poena, a pratio ih je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je ubacio 10 i imao je pet asistencija.

Bogdanović je ranije morao da napusti parket, pošto se posle duela sa Vestermanom početkom drugog poluvremena požalio na povredu zgloba, posle čega se nije vraćao u igru.

Nikola Kalinić je za 18. minuta ubacio četiri poena i imao dva skoka.

Na drugoj strani Leo Vesterman je upisao 15, a pratili su ga Motum Brok sa 14 i Artarus Milaknis sa 10 poena.

Fenerbahče je od starta imao prednost, a odlučujuću je stekao u poslednjoj četvrtini kada je imao 15 poena viška.

Tim Željka Obradovića je tako ostvarili treću uzastopnu pobedu, pošto je u prva dva kola savladala Bamberg i Barselonu. U narednom kolu Fenerbahče će gostovati ekipi Galatasaraja u velikom derbiju Istanbula.

S druge strane, Žalgiris sada ima skor od dve pobede i jednog poraza, a u četvrtom kolu će dočekati Darušafaku.

Panatinaikos je u neizvesnom meču uspeo da savlada Brose kao gost, pogotkom Nika Kalatesa tri sekunde pre kraja.

Domaći tim je predvodio Nikola Meli sa 17 poena. Nikos Zizis je ubacio 13, dok se u grčkom timu istakao Kejsi Rivers sa 18, Džejms Feldin ubacio je 16, a junak Kalates duel je završio sa 13 poena.

PAO sada ima dve pobede i poraz, a Brose jedan trijumf i dva neuspeha.

U narednom kolu, u petak, Panatinaikos će ugostiti Crvenu zvezdu koja je savladala Barselonu, dok će Bamber gostovati upravo u Barseloni.

U poslednjem meču runde, Makabi je napokon stigao do prve pobede, pošto je u Tel Avivu bio bolji od Galatasraja 98:92, koji je pretrpeo treći poraz.

Najbolji u 'Ponosu Izreaela' bio je Soni Vims sa 23 poena i pet skokova, Devin Smit i Kolton Ajverson dodali su po 17, dok je bivši centar Crvene zvezde Majk Cirbes zabeležio 10 poena.

U poraženom sastavu najviše se istakao Džastin Dentmon sa 22 poena i četiri uspešna dodavanja, naš Vladimir Micov takođe je bio odličan sa 18 poena, šest skokova i tri asistencije, dok je Sinan Guler ubacio 15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve