Nova vest
Košarka

Utorak, 25.10.2016.

20:20

LŠ: Mega kroz triler do istorijske pobede!

Mega Leks zabeležio je istorijsku pobedu u Ligi šampiona, pošto je u drugom kolu grupe D porazio Cibonu u Sremskoj Mitrovici – 81:79.

Izvor:

Autor:

LŠ: Mega kroz triler do istorijske pobede!
ABA liga

Domaćin je loše otvorio susret i bio je u dvocifrenom zaostatku već posle deset minuta igre, da bi tek u finišu prvog poluvremena uspeo koliko-toliko da se vrati u meč.

Nastavila je Mega sa agresivnijom igrom na obe strane terena, kao i pronalaženjem boljih rešenja u fazi napada, pa je pred poslednjih deset minuta igre u potpunosti povratila rezultatski priključak.

Odlučujuća deonica donela nam je pravu dramu, iako je naš tim imao sedam poena viška tri minuta pre kraja, međutim – dozvolili su 'Vukovima' da izjednače na ulasku u poslednji minut.

Čovek odluke, ujedno i heroj prve pobede kluba u Evropi, bio je Ognjen Jaramaz, pogodivši posle ulaza iz teške pozicije, u poslednjoj sekundi napada, pre nego što je Marineli promašio otvorenu trojku za šokantan trijumf svog tima uz zvuk sirene.

Ekipa Dejana Milojevića upisala je trijumf posle poraza na otvaranju sezone, takođe preed svojim navijačima, od Avelina (84:70), dok su 'Vukovi' doživeli i drugi poraz, posle debakla od Tenerifa u Zagrebu (85:57).

Drugi predstavnik Srbije u Ligi šampiona, Partizan NIS u sredu od 18 časova gostuje Bešiktašu u Istanbulu, posle dramatične pobede u Ludvigsburgu protiv istoimene ekipe na startu takmičenja (65:64).

Alfa Kaba bio je najefikasniji igrač utakmice sa 18 poena i devet skokova, dok je, s druge strane, Andrija Žižić upisao 14 koševa i takođe devet uhvaćenih lopti.

Posle ujednačenog starta, gosti su se razigrali i za kratko vreme stvorili devet poena viška (8:19), da bi uskoro imali plus od četrnaest poena. Delovalo je da domaćin ne može ništa da odbrani, pa je Cibona bez većih problema završila prvu deonicu sa dvocifrenom prednošću. Mladi igrači Mege bili su primetno nervozni, dok je na drugoj strani dominirao Andrija Žižić – 17:29.

Druga deonica donela nam je daleko bolju igru Meg, pre svega u odbrani, dok su seriju svog tima pokrenuli Mušidi i Tejić, koji se istakao i sa nekoliko skokova u napadu. Već posle dva minuta igre domaćin se vratio na dva posedao zaostatka, ali je Cibona sve do samog finiša poluvremena uspevala da sačuva osetnije vođstvo. Ipak, posle bacanja Mušidija, tačku pred odlazak na odmor stavio je Zagorac polagađem posle lepe akcije – 39:43.

'Vukovi' su ponovo uspostavili stil igre koji njima više odgovara na startu drugog poluvremena, ali je Mega ovoga puta imala spreman odgovor. Igrala je Milojevićeva ekipa daleko agresivnije, uz jednostavnija rešenja u napadu, pa je prednost rivala nastavila da se topi. Ponovo se u finišu razigrao Mušidi, sjajnim zakucavanjem i blokadom dodatno je podigao saigrače, koji su napokon uspeli da dođu do prekoreta i vođstva pred odlučujućih deset minuta igre – 62:60.

Sam početak poslednje četvrtine doneo nam je brzu igru, igru koš za koš i smenjivanje dveju ekipa u vođstvu. Jaramaz je trojkom vratio prednost na stranu svoje ekipe, a istakao se i Kaba fenomenalnom blokadom. Na tri minuta do kraja došlo je do ključne serije Mege, koja je, ponovo, preko Jaramaza i Kabe stigla do prve prave prednosti na meču (77:72). Cibona je ipak uspela da uvede susret u dramatičnu završnicu, pošto je posle polovičnog učinka Šakića sa linije bacanja stigla do izjednačenja, ali je onda sjajni Jaramaz položio iz veoma teške pozicije, u poslednjoj sekundi napada, pre nego što je Marineli promašio trojku na drugoj strani – 81:79.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve