Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.10.2016.

08:10

Radonjić: Biće još dosta oscilacija

Trener Crvene zvezde Deajn Radonjić rekao je da je njegova ekipa protiv Igokee ostvarila primarni cilj, osvojila bodove i dodao da očekuje još mnogo oscilacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić: Biće još dosta oscilacija
Starsport

Zvezda je u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila Igokeu sa 68:66 u šestom kolu Jadranske lige, te na taj način zadržala maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

"Što se tiče osnovnih stvari u ovom duelu to smo uradili, a to je da osvojimo bodove, odnosno zabeležimo pobedu. U najavi sam rekao da nas čeka težak meč i tako se ispostavilo. Izgleda da se stvari odvijaju sve onako kako sam rekao, samo se nadam da neće samo ove teške", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

On je dodao da očekuje još mnogo sličnih mečeva ove sezone i izrazio nadu da će svaki biti završen pobedom njegove ekipe.

"Dobar start utakmice, delovalo je da će biti lako, ali ipak se videlo u drugoj četvrtini da neće biti tako, iako je postajla solidna razlika da imamo određenu kontrolu. Početak treće četvrtine napadački nije bio onakav kakav treba i kako možemo. Igokea je to vešto koristila, iako smo mi i dalje igrali dobru odbranu. Iz te odbrane nismo uspevali da damo lake poene pa smo ušli u tu penal završnicu koju smo rešili u našu korist", rekao je Radonjić.

Zvezda je pogodila samo četiri šuta za tri poena iz 22 pokušaja, a Radonjić je rekao da ga to ne brine mnogo.

"Bez obzira na te slabosti u statistici treba biti svestan da mnogo toga treba da uradimo kako bismo ostvarili dobar rezultat. Imali smo ove sezone i mnogo bolje statistike i to je navelo na razmišljanje, a čak i više od razmišljana da će tako stalno biti, ali to bi onda bila igrica. Ovo je živa stvar. Biće u ovom rasporedi i sistemu takmičenja još dosta oscilacija", rekao je on.

Trener Igokee Dragan Bajić ocenio je da je njegova ekipa s mnogo grča i poštovanja počela večerašnju utakmicu i da je to jedan od uzroka poraza.

"Ovo je druga utakmica u nizu da gubimo na jednu loptu. Mislim da smo s dosta grča i respekta ušli u utakmicu i nismo ispoštovali neke dogovore u fazi odbrane i napada na početku. Celo poluvreme je bilo potrebno da se probudimo i igramo našu igru. Trebalo je da iskoristimo Zvezdin umor u prvom delu i da imamo manji zaostatak posle 20 minuta, a na kraju bismo možda i pobedili utakmicu", rekao je Bajić.

On je dodao da se njegova ekipa okreće utakmici protiv Cedevite i poželeo Zvezdi "mnogo uspeha" u Evroligi i Jadranskoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve