Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.10.2016.

20:59

Šokantan poraz Cedevite u Zagrebu

Košarkaši Krke pobedili su Cedevitu u gostima sa 83:82 u duelu 6. kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Šokantan poraz Cedevite u Zagrebu

Slovenački tim slavio je na neverovatan način poenima Sandija Čebuulara 0,6 sekundi pre kraja.

Prethodno je Krka propustila priliku da dođe do prednosti, ali je Marko Arapović napravio veliku glupost, pri izvođenju lopte sa strane pokušao je atraktivno iza leđa da doda saigraču, a Krka je to iskoristila, ukrala je loptu i došla je do pobede.

Sjajan je bio Luković sa 20 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Dimec je ubacio 17, Rebec 15, a Čebular 16 poena u gostujućem timu, dok su na drugoj strani najbolji bili Žganec sa 15 i Bilan sa 13 poena.

Cedevita sada ima skor 3-3, a Krka 2-3.

Košarkaši MZT Skoplje ostvarili su prvu pobedu u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su kao domaćini pobedili gradskog rivala Karpoš sokoli sa 74:71.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šarlon Klof sa 14 poena, osam skokova i pet asistencija, Stefan Sinovec postigao je 13, a Gzavije Tams 12 poena.

U ekipi Karpoš sokoli Kendrik Peri postigao je 22 poena uz šest asistencija, Dominik Mavra postigao je 15 poena uz šest asistencija a Dragan Labović dodao je 10 poena.

MZT sada ima pobedu i pet poraza, dok je Karpoš jedina ekipa bez pobede u prvih šest kola.

U sedmom kolu MZT će naredne nedelje igrati u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa, a Karpoš sokoli će dan kasnije dočekati ljubljansku Olimpiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve