Nova vest
Košarka

Petak, 21.10.2016.

22:47

Fener 'sakrio' pobedu od Barselone

Ekipa Fenerbahčea savladala je Barselonu u gostima posle uzbudljive završnice u drugom kolu Evrolige – 73:72 (40:36).

Izvor:

Autor:

Fener 'sakrio' pobedu od Barselone
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Iako je tim Željka Obradovića kontrolisao dešavanja na parketu većim delom susreta, malo je nedostajalo da ekipa Jonasa Barcokasa stigne do preokreta.

Međutim, Tajris Rajs se dva puta okliznuo i nije uspeo na vreme da uputi šut ka koš, posle čega su gosti uspešno 'bežali' rivalima u preostalih dvadesetak sekundi, koji nisu uspeli da naprave faul do isteka meča.

Prošlogodišnji finalista tako je zabeležio i drugi trijumf od starta sezone u elitnom takmičenju, dok je 'Blaugarana' pretrpela prvi poraz.

Najefikasniji kod Fenera bili su Bobi Dikson (0/2 za dva, 4/7 za tri) i Kostas Slukas (3/6 za dva, 2/3 za tri) sa po 15 poena, dok je Bogdan Bogdanović dodao 12 (1/4 za dva, 2/5 za tri), uz četiri asistencije.

Ekpe Judo ubacio je 10 poena i uhvatio 10 lopti, dok je Nikola Kalinić duel završio sa sedam poena (2/3 za dva, 1/3 za tri), četiri skoka i tri asistencije.

Kod domaćina je najbolji bio tragičar Rajs sa 19 poena (5/6 za dva, 2/9 za tri) i šest dodavanja za koš, Stratos Peperoglu zabeležio je 14, a Ante Tomić 12. Stefan Peno za petz minuta na praketu pogodio je jednu dvojku, uhvatio dve i ukrao jednu loptu.

Fener naredne srede dočekuje Žalgiris, dok Barselona gostuje Crvenoj zvezdi, koja je nešto ranije zabeležila veliki trijumf protiv Galatasaraja u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve