Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.10.2016.

16:05

Mega u utorak debituje u Evropi

Košarkaši Mega Leksa debitovaće u utorak u Evropi, od 18:30 u hali Pinki u Sremskoj Mitrovici gostuje italijanski Avelinu, na startu FIBA Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Mega u utorak debituje u Evropi
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov

To će biti sjajna prilika za mlade košarkaše Mege da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na znatno iskusniju protivničku ekipu, pošto su igrači Avelina u proseku stariji za gotovo šest godina.

"Očekuje nas težak meč, Avelino je jedan od favorita za prvo mesto u našoj grupi. Ova utakmica je velika šansa za našu mladu ekipu da vidimo gde smo u odnosu na najjače evropske ekipe", rekao je trener Mege Dejan Milojević.

Mega u ABA ligi trenutno ima skor 1-4 dok je Avelino u italijanskom prvenstvu ima dve pobede i jedan poraz, na gostovanju od Armanija.

"Očekuje nas meč protiv Avelina posle nekoliko poraza u ABA ligi ali i posle dobre igre u poslednjem meču protiv Cedevite. Ulazimo u novo evropsko takmičenje sa puno optimizma, gde želimo da pružimo dobre igre i plasiramo se u drugu fazu. Sticajem okolnosti sam pratio igre Avelina prošle sezone. Spadaju i sam vrh italijanske lige, igraju sa dosta stranaca i dobro su popunjeni na svim pozicijama. Očekuje nas veliki ispit protiv odlične ekipe ali verujem da možemo da dođemo do pobede", rekao je kapiten Rade Zagorac.

Pored Mega Leksa i Sidigas Avelina, u Grupi D FIBA Lige šampiona se još nalaze i Strazbur (Francuska), Iberostar Tenerife (Španija), Telenet Ostende (Belgija), KK Mornar (Crna Gora), Cibona (Hrvatska) i Juventus Utena (Litvanija).

Karte za meč su prodaji po ceni od 300 dinara za tribine i 1000 dinara za VIP mesta i mogu se kupiti u kafiću "Pinki" u okviru hale u vremenu od 8 do 22 časa.

Drugi srpski predsednik u novoformiranom takmičenju Partizan u sredu gostuje nemačkom Ludvisburgu (20h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve