Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.10.2016.

08:53

Crveno-bele zaboravile Kraljevo i dobile Vrbas

Košarkašice Crvene zvezde savladale su ekipu Vrbasa u derbiju trećeg kola ŽKLS, rezultatom 71:65.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Crveno-bele zaboravile Kraljevo i dobile Vrbas
B92/ÐN

U reprizi finala Kupa Milana Cige Vasojevića, Zvezda je ponovo bila uspešnija od Vrbasa, pa su izabranice Dragana Vukovića ostvarile drugi trijumf u domaćem prvenstvu.

Zvezda je otvorila meč serijom 8:0 u prvih dva minuta, ali su se gošće vratile u rezultatski egal do kraja prvog perioda.

U nekoliko navrata je Vrbas uspevao da preokrene rezultat, ali su ’crveno-bele’ tokom većeg dela utakmice imala minimalnu prednost.

U 38.minutu je bilo 63:63, a pobednika su presudile dve brze kontre – Aleksandra Katanić je završila kontru, potom je Nevena Naumčev dobro istrčala, da bi tačku na utakmicu stavila Bojovićeva.

"U nekompletnom sastavu pobedili smo u jednoj jako teškoj i pre svega kvalitetnoj utakmici. Predstoje nam nova iskušenja, put u Celje, zatim u Novi Sad. U ovom mesecu imamo 8 utakmica, od kojih su šest gostovanja", istakao je trener Vuković.

Upravo je Katanićeva bila najbolja u hali ’Bakset siti’ sa 20 postignutih poena.

"Napeta utakmica od samog početka. Imale smo prednost koju smo olako izgubile.Ova pobeda nam je jako bitna kako bismo se povratile od poraza iz Kraljeva, koji je bio neočekivan za nas. Svakako nam dosta pobeda znači i zbog samopouzdanja", rekla je Katanićeva.

U narednom kolu, Crvena zvezda gostuje Vojvodini, u Novom Sadu, u subotu, u okviru 4.kola domaćeg prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve