Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.10.2016.

17:55

Hečer spasao Partizan u Skoplju

Košarkaši Partizana savladali su Karpoš Sokole 84:77 (22:20, 20:21, 20:20, 22:16) i zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Hečer spasao Partizan u Skoplju
Foto: Karpoš Sokoli/Igor Panevski

Crno-beli su se mučili u Skoplju do poslednja dva minuta kada je najbolji igrač tima ove sezone Vil Hečer sa dve trojke i asistencijom prelomio meč.

Debitant u ligi je iskoristio veliki broj grešaka i faulova beogradskog tima (30), te se uz povremene dobre šuterske serije lako vraćao iz minusa od sedam i osam poena, te sve vreme bio u egalu.

Karpošu je svirano 13 faulova manje od Partizana, ali su crno-beli šutirali 55% iz igre i uprkos tome dominirali i u skoku sa 38-20.

Na ulasku u poslednja dva minuta Hečer sjajnom rolom potvrđuje da je ključni igrač tima Aleksandra Džikića i odvodi Partizan do egala sa Crvenom zvezdom i Budućnosti posle četiri kola.

Hečer je postigao 21 poen u Skoplju za svega 26 minuta na parketu, pogodio je svih pet šuteva za dva poena i tri od šest za tri, a bio je perfektan iz prvih šest.

Već u prvom poluvremenu je ubacio 16 poena, u nastavku ga je Džikić često držao na klupi zbog tri faula, da bi na ulasku u poslednja dva minuta igre prelomio meč sa pomenute dve trojke i asistencijom.

U drugom poluvremenu su se u napadu probudili Novica Veličković koji je meč završio sa 13 poena uz 7 skokova i 4 asistencije, te Branislav Ratkovica sa 12 poena, dok je devet dodao Đorđe Majstorović.

Makedonski tim je u četvrtom porazu u nizu imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, najefikasniji sa po 15 su bili Zeković i Dragan Labović koji je imao i 5 skokova. Pratili su ih Peri sa 14 (6as, 4sk), Vrkić sa 11 i Uroš Duvnjak sa deset.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Union Olimpiju u nedelju (17h), dok Karpoš gostuje u Zagrebu kod Cibone.

Tok meča:

Partizan dobro otvara meč i serijom koševa Hečera i Robinsona diktira ritam, ali domaćin drži priključak poenima sa penala, da bi trojkom Sokolova preokrenuo na 13:12. Trojkom Veličkovića i košem Majstorovića Partizan stiže do +5, ali Zeković i Labović održavaju Karpoš u igri, pa Partizan dobija prvi period sa svega košem prednosti (22:20).

U sličnom ritmu počeo je i drugi kvartal, Partizan je koševima Marinkovića i Vrapca kontrolisao ritam, ali se ipak više mučio u napadu, dok je ostavljao prostora rivalu koji koševima Perija i Vrkića preokreće na 29:26. Opet se budi Hečer koji veže pet poena za novi preokret (31:29). Nisu crno-beli blistali, ali novim koševima Veličkovića i perfektnog Hečera koji je pogodio svih šest šuteva stižu do maksimalnih +8 (40:32).

Međutim, Partizan je pravio mnogo faulova, krajem poluvremena po tri su imali Robinson, Andrić i Veličković koji je u međuvremenu zbog protesta dobio i tehničku, pa Karpoš uz pomoć penala (18/21) te koševa Labovića i Zekovića preokreće na 41:40, u međuvremenu je Hečer prvi put promašio. ali Partizan odlazi na pauzu sa pola koša prednosti (42:41).

Na startu drugog poluvremena razigrao se Uroš Luković, iako je promašio dva slobodna bacanja "veže" šest poena i odvodi Partiza na +7, međutim, crno-beli opet ekspresno ispuštaju prednost i odlaze u najveći minus. Brojne greške i još brojniji faulovi (24) vraćaju domaćina u igru. Novi poeni sa linije za slobodna, te trojke Vrkića i Duvnjaka donose Karpošu seriju 13:0 za preokret na 56:50.

Veličković trojkom prekida nalet domaćina, Partizan još dva puta dobro reaguje u odbrani, nakon čega Vrabac polaže i smanjuje zaostatak, ali Peri trojkom i Knežević čuvaju prednost domaćina (61:55). Crno-beli dobrom odbranom uspevaju da se opet vrate, Veličković polaže za novi preokret, Peri pogađa sa osam metara, ali posle zvuka sirene, pa Partizan u poslednji period ulazi sa poenom prednosti (62:61).

Nakon još nekoliko minuta egala, Partizan ulazi u sjajnu šutersku seriju, dve trojke pogađa Ratkovica, jednu dodaje Marinković i crno-beli stižu do pet poena prednosti (75:70). Uskoro se budi i Hečer, sa dve trojke i asistencijom za zakucavanje Majstorovića dodatno povećava prednost crno-belih na verovatno nedostnižnih +9 (82:73).

Partizan ulazi u seriju promašaja, Labović i Peri smanjuju na -5, ali dvadesetak sekundi pre kraja Veličković polaže posle ofanzivnog skoka i stavlja tačku na meč (84:77).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve