Nova vest
Košarka

Utorak, 20.09.2016.

14:37

Čović: Mnogo para s Kosova je u Partizanu

Predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović ponovio je da je Vlada sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu više pomogla Partizanu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Čović: Mnogo para s Kosova je u Partizanu
Starsport

"Vrši se ta propaganda da smo mi državni projekat, a istina je da su premijer i Vlada više pomogli Partizanu. Činjenica je da su oni izdvojili više novca za pojačanja i da ti igrači ne igraju za kikiriki, niti, kako kažu, zbog ’časova ljubavi’. Dobar primer je i to što su oni kada su igrali u Evroligi od Grada dobijali 500-700.000 evra, a mi sada 150-200.000 evra".

"Često nas osuđuju kako smo pokrali pare sa Kosova, a mnoge pare upravo sa Kosova su u Partizanu. Ne tvrdim da su u košarci, ali u Partizanu su", dodao je prvi čovek crveno-belih.

Ipak, prema njegovim rečima, mnogo je važno da Partizan opstane i bude jak, jer na neki način, bez Partizana nema ni Crvene zvezde.

On je rekao da bi, da je na mestu rukovodstva Partizana, po svaku cenu, igrao Evrokup.

Čović je izjavio i da su Zvezdine ambicije za sledeću sezonu da odbrani domaću i regionalnu titulu, vrati trofej u Kupu, a što se tiče Evrolige, da će se tek videti.

"Prošle sezone budžet je bio 6,2 miliona evra, ove se nadam otprilike isti. Ne smemo da promašimo sa pojačanjima na početku sezone kao prošle godine", rekao je Čović i potvrdio da će Zvezda na startu Evrolige protiv Darašufake igrati u Pioniru.

Zvezdin predsednik je istakao i da je KOMBANK arena i dalje veliki kandidat za dobiajnje organizacije Fajnal-fora i da mu se "javlja" kako bi to moglo da bude 2018. godine.

On je na kraju istakao da nema nameru da se kandiduje za naslednika Dragana Djilasa na mestu predsednika KSS.

"Žao mi je što Đilas neće i dalje biti na čelu naše Kuće košarke, ali ga razumem", zaključio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve