Nova vest
Košarka

Sreda, 31.08.2016.

16:58

„Trojka iz bloka“ ponovo na Kalemegdanu

Nakon 32 sprovedena turnira i skoro 4,5 miliona dinara prikupljene pomoći u 2016. godini, 10. septembra karavan „Trojka iz bloka“ osvojiće Kalemegdan!

Izvor: B92

Autor:B92

„Trojka iz bloka“ ponovo na Kalemegdanu

Posle niza uspešnih humanitarnih turnira u brzom šutiranju trojki održanih širom Srbije, regiona i dijaspore došao je red i na srpsku prestonicu da ponovo otvori vrata svoje tvrđave svim Beograđanima velikog srca i preciznog šuta za tri poena.

Kao i uvek očekuje se spektakl bez premca – sjajni rep nastupi, energične plesne tačke, demonstracije borilačkih veština koje ostavljaju bez daha, mnogo poznatih sportista i odlična atmosfera!

Ulaz na otvorene terene KK Partizan je kao i uvek besplatan, turnir u brzom šutiranju trojki počinje u 18 časova, a prijave za šutiranje iznose 300 dinara po učesniku. Sredstva prikupljena na turniru biće upotrebljena za pomoć socijalno ugroženim porodicama koje broje četvoro i više dece, a žive na području Srbije i regiona.

„Trojka iz bloka“ je idejni sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe pomoću kojeg se kroz turnire u brzom šutiranju trojki prikupljaju sredstva namenjena za pomoć socijalno ugroženim porodicama koje žive na području Srbije i regiona i broje četvoro i više dece.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2005. godine aktivno deluje u borbi protiv bele kuge pružajući ugroženima konkretnu pomoć u vidu dogradnje kuća, rekonstrukcije kupatila, izgradnje plastenika, štala, kupovine bele tehnike, stoke, živine, pokućstva, traktora, motokultivatora i ostalog oruđa neophodnog za rad. U prvih 11 godina rada prikupljeno je preko 1,6 miliona evra pomoći koja je uspešno raspodeljena na više od 1.600 socijalno ugroženih porodica koje zajedno broje preko 10.000 dece.

Pored matičnog predstavništva u Beogradu, organizacija ima zvanične ogranke u još osam zemalja širom sveta – SAD, Kanadi, Australiji, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Crnoj Gori i Republici Srpskoj i broji više stotina aktivnih članova.

Projekat „Trojka iz bloka“ nastao je 2012. godine i za prve četiri sezone postigao je veoma zapažene rezultate u Srbiji i dijaspori:

– Preko 7 miliona dinara prikupljene pomoći;
– Više od 20 rekonstruisanih kupatila širom Srbije i Republike Srpske;
– Kupovina medicinskih aparata u iznosu od 828.000 dinara za porodilište u Kosovskoj Mitrovici;
– Rekonstrukcija seoske ambulante u banatskom selu Kupinik;
– Dograđena kuća jedanaestočlanoj porodici Đurić iz sela Laćarak;

Projekat „Trojka iz bloka“ od prvog dana ima zvaničnu podršku Košarkaškog Saveza Srbije i dva najtrofejnija košarkaška kluba u Srbiji – Crvene Zvezde i Partizana, a krajem prošle godine podršku nam je uputio i Košarkaški Savez Republike Srpske.

Za prve četiri godine postojanja „Trojku iz bloka“ podržao je veliki broj javnih ličnosti iz sveta sporta, muzike i kulture: šampion Evrope u automobilizmu Dušan Borković, košarkaši Boban Marjanović, Dejan Tomašević, Nenad Krstić, Aleksandar Smiljanić, Marko Kešelj, Branko Lazić, Luka Mitrović, Novica Veličković, košarkašica Milica Dabović, pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić, portparol KK „CrvenaZvezda“ Igor Vujičin, fudbaleri Vujadin Savić, Aleksandar Jevtić, Filip Mladenović i Nemanja Milunović,odbojkaši Vasa Mijić, Andrija Gerić,Novica Bjelica,Vlado Petković, Uroš Kovačević, Aleksandar Bata Atanasijević, Nikola Rosić, Neven Majstorović, sportski novinari Slobodan Šarenac i Vladan Tegeltija, zvezde serije „Državni posao“, kaskader Uroš Ćertić, glumica Mirka Vasiljević, pevačica Danica Krstić, i mnogi drugi.

Pozivamo sve Beograđane sportskog duha i širokog srca da nam se 10. septembra pridruže na Beogradskoj tvrđavi kako bismo pogodili što više trojki za bolji život naših ugroženih sunarodnika!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve