Nova vest
Košarka

Subota, 27.08.2016.

09:34

Legija stranaca na Kosovu, pasoš trećem Amerikancu

Američki košarkaš Skot Bemfort dobio je pasoš Kosova i moći će da nastupa za reprezentaciju ove samoproglašene zemlje u takmičenjima FIBA.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Legija stranaca na Kosovu, pasoš trećem Amerikancu
Foto: YouTube screenshot (partizan tv)

Bemfort, koji je rođen u Albukerkiju, visok je 188 centimetara i igra na poziciji plejmejkera i beka šutera.

On je prošle sezone igrao u Sevilji, za koju je odigrao 30 utakmica, prosečno beleživši 12,5 poena, 3,5 skokova i 2,4 asistencije za skoro 30 minuta na parketu.

Iako je potpisao dvogodišnji ugovor sa Andalužanima, na kraju sezone prešao je u Bilbao basket.

Bemfort je treći Amerikanac koji je dobio pasoš Kosova – pre njega pravo za igranje u nacionalnom timu stekli su Džastin Doelman i Šon Džons.

Posle novog „pojačanja“ čeka se odluka Svetske košarkaške asocijacije koja bi mogla da omogući Kosovu da u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ima trojicu stranih igrača.

Reprezentacija samoproglašene republike boriće se za plasman na Evrobasket 2017 u kvalifikacionoj Grupi E, a prvi takmičarski meč odigraće 31. avgusta u Ljubljani, protiv selekcije Slovenije.

Nekoliko dana kasnije, 3. septembra, takozvano Kosovo igraće će u Kosovskoj Mitrovici protiv Ukrajine, a 7. septembra će gostovati Bugarskoj. Prva faza kvalifikacija biće okončana 17. septembra, kada budu odigrane i preostale tri utakmice, sa obrnutim domaćinstvima.

Direktan plasman na Evrobasket obezbediće prvoplasirane ekipe iz svake od sedam grupa, kao i četiri najuspešnije drugoplasirane selekcije. Srbija se automatski kvalifikovala odlaskom na Olimpijske igre u Rio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d