Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2016.

15:46

Ataman: Nikad nisam imao budžet kao Obradović

Turski trener Ergin Ataman smatra da je Željko Obradović najbolji evropski trener, ali da je tome doprinelo i što uglavnom ima veliki budžet.

Izvor: AK

Autor: AK

Ataman: Nikad nisam imao budžet kao Obradović
Foto: Getty images

Ataman predvodi istanbulski Galatasaraj, koji će u predstojećoj sezoni biti jedan od glavnih konkurenata velikom gradskom rivala Fenerbahčeu, koji vodi Obradović, kako u Turskoj, tako i u Evroligi.

"Obradović je najuspešniji evropski trener. Ponosan sam što me porede s njim. Ne sa Dušanom Ivkovićem ili nekim drugim trenerom, nego uvek sa Obradovićem. Međutim, ja nikad nisam imao tim ili budžet kao on. Izgleda kao da Obradović dominira takmičenjem, ali mislim da je on na 60%, a ja na 40%. To me motiviše", rekao je Ataman.

Osim njih dvojice, u Turskoj će naredne sezone u centru pažnje biti i drugi treneri, Dejvid Blat predvodi Darušafaku, Anadolu Efes je preuzeo Velimir Perasović, dok je na čelu Bešiktaša Ufuk Saridža.

"Ove sezone treneri će biti konkurentni kao i igrači. Naravno, u centru pažnje su Galatasaraj i Fenerbahče, pa će se nastaviti i moj duel sa Obradovićem. Najvažnije je da sve prođe u fer pravilima", zaključio je Ataman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve