Nova vest
Košarka

Sreda, 27.07.2016.

23:50

EP: Mlade košarkašice bez četvrtfinala

Reprezentacija Srbije, igračice rođene 1998. godine i mlađe, nije uspela da se plasira među osam najboljih na Evropskom prvenstvu koje se održava u Šopronu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

EP: Mlade košarkašice bez četvrtfinala

Izabranice selektora Miloša Pavlovića poražene su u osmini finala od domaće selekcije Mađarske - 69:53 (22:10, 19:10, 15:18, 13:15).

Srpske juniorke nisu dobro otvorile utakmice. Odigrale su loše prvo poluvreme posle koga su bile u ogormnom zaostatku (41:20).

Puno bolja igra u nastavku bila je dovoljna samo da se popravi utisak i izbori što časniji poraz.

Srpske reprezentativke u nastavku šampionata čeka borba za plasman od 9. do 16. mesta i opstanak u elitnoj „A“ diviziji evropske košarke. Sledeći meč odigraće u petak (19:45) protiv poražene selekcije iz duela Rusije i Holandije.

Nisu se srpske juniorke dobro snašle na samom početku duela. Podlegle su pritisku domaće publike, tako da je već u trećem minutu pri rezultatu 10:2, selektor Pavlović bio primoran da zatraži tajm-aut. Uspeo je naš mladi tim da bar na kratko zaustavi atak Mađarica i posle trojke Nevene Naumčev smanji na 14:7. Mnogo propusta u odbrani i čak sedam izgubljenih lopti u prvih deset minuta uslolivili su dvocifren zaostatak posle prove četvrtine – 22:10. Nije se mnogo toga promenilo ni u nastavku susreta. Srpske košarkašice su se hrabro borile, ali su imale puno problema u orgaizaciji napada, dok domaća selekcija u pojedenim trenucima nije znala za promašaj. Najbolji pokazatelj svega viđenog u prvom poluvremenu bio je rezultat na semaforu – 41:20.

Mnogo agresivnije i bolje zaigrale su srpske reprezentativke na startu trećeg perioda. Uspostavile su kontrolu skoka, popravile igru u odbrani i posle trojke Đurđine Đokić smanjile 47:32 u 25. minutu. Tračak nade pojavio se u 27. minutu kad je Ivana Katanić smanjila na 52:38. Međutim, preko sjajne Reke Lelik (22 poena, 11 asistencija) Mađarice prave seriju 8:0 (60:38) i rešavaju sve dileme oko pobednika susreta. Pao je ritam u finišu meča. Srpske juniorke su se ipak maksimalno trudile da što više smanje zaostatak i izbore za što časniji poraz – 69:53.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve