Nova vest
Košarka

Subota, 23.07.2016.

18:55

Novosti: Đorđević novi trener Bajerna

Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije, biće predstavljen u nedelju kao novi trener minhenskog Bajerna, prenose Novosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Novosti: Đorđević novi trener Bajerna
Getty Images

Kako se navodi, Đorđević će sa Bavarcima potpisati trogodišnji ugovor, dok će mu savetnik biti Svetislav Pešić, koji je predvodio ekipu u prethodne tri sezone.

Cela priča oko dolaska našeg stratega na klupu Minhenskog tima bila je prolongirana zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pošto Sale Nacionale nije želeo da ulazi u pregovore dok 'Orlovi' ne obezbede vizu za Rio de Žaneiro.

Dolaskom u Bajern, Đorđević se, posle kratke pauze vraća u klupsku košaku. Podsećanja radi, prošlog leta je preuzeo Panatinaikos s kojim je osvojio Kup Grčke i plasirao se u četvrfinale Evrolige. Ipak, to nije zadovoljilo čelnike 'Zelenih' koji su mu uručili otkaz.

Legendarni plej naše zemlje vodio je u trenerskoj karijeri još milanski Armani, Beneton, dok je na čelu nacionalnog tima od 2013. godine.

Srbija je pod njegovim vođstvom stigla do srebra na Mundobasketu u Španiji pre dve godine, da bi sledeće završila kao četvrta u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve