Nova vest
Košarka

Subota, 23.07.2016.

14:03

Đorđević: Dangubić i Gudurić igrači za budućnost

Selektor Aleksandar Đorđević istakao je da su Nemanja Dangubić i Marko Gudurić, koji neće ići u Rio, igrači za budućnost.

Izvor: AK

Autor: AK

Đorđević: Dangubić i Gudurić igrači za budućnost
Foto: StarSport

Đorđević je odlučio da izostavi Dangubića iz tima za Olimpijske igre iako je bio deo selekcije u kvalifikacijama, prednost je dobio oporavljeni Milan Mačvan, dok je Gudurić bio "višak" i pred turnir u Beogradu početkom jula.

"Dangubić i Gudurić su bili ravnopravni članovi reprezentacije. Na žalost nije bilo dovoljno vremena da se nametnu, pošto smo imali jako kratak period za uigravanje za utakmice kvalifikacionog turnira. Zbog specifičnosti i kratkog trajanja ovih priprema, oni jednostavno nisu ni dobili pravu šansu da izbore mesto u timu. Bez obzira na to, svaki trening su odradili fenomenalno, ponašali se besprekorno. I mi i oni možemo da budemo ponosni na ono što su uradili za ovih pet nedelja i siguran sam da imamo igrače za budućnost. Zahvalan sam im na svemu što su pružili reprezentaciju", istakao je Đorđević.

Za Srbiju će na Igrama u Riju igrati: Stefan Jović, Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Stefan Birčević.

Reprezentacija Srbije sledeće nedelje putuje u Rio, gde će igrati u Grupi A, sa Francuskom, SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom.

Prvu utakmicu igra 6. avgusta, protiv Venecuele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d