Nova vest
Košarka

Petak, 22.07.2016.

23:45

Marinine devojke sigurne protiv Turkinja

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Tursku sa 60:53 u prvoj od dve prijateljske utakmice u okviru priprema za Olimpijske igre.

Izvor:

Autor:

Marinine devojke sigurne protiv Turkinja
kss.rs

Izabranice Marine Maljković su tokom cele utakmice u Hali sportova Ranko Žeravica. kontrolisale rezultat, ali su i Turkinje znale da priprete.

Odlučujuću prednost srpske košarkašice ostvarile su u trećoj četvrtini, a iako su se gošće potom probudile, do preokreta nisu mogle.

Najefikasnija u trijumfu Srbije bila je Sonja Petrović sa 12 poena, dok je Tamara Radočaj dodala osam. Tri košarkašice upisale su po sedam poena – Jelena Milovanović, Ana Dabović i Danijel Pejdž.

Na drugoj strani, Bahar Čalar je imala 14 poena, jedan više od Lare Sanders.

Petrovićeva i mlađa od sestara Dabović su se tek pre dva dana priključile reprezentaciji zbog obaveza u ženskoj NBA, ali su bez obzira na to imale izuzetno zapažene partije.

"Ponašamo se kao da sutra idemo u Rio. Nijedna igračica nije igrala preko 20 minuta, jer smo kao tim imali kompletno tri treninga. Ana i Sonja će morati da nadoknade dve nedelje, moraće 24 časa da budu posvećene košarci, još se nisu navikle na vremensku razliku. Svi radimo da bismo eliminisali problem koji trenutno imamo, verujem da će profesionalizmom to uspeti da premoste. Ostale devojke se bore za ulazak u tim, imaju još jednu utakmicu, ali adrenalin raste pred Olimpijske igre. Važno je da smo pobedile sada kada smo kompletne", istakla je selektorka Srbije Marina Maljković.

Narednu utakmicu košarkašice Srbije i Turske igraju u subotu od 19 časova, takođe u Hali sportova Ranko Žeravica.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru na programu su od 5. do 21. avgusta, a košarkašice prvu utakmicu igraju 7. avgusta protiv Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve