Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.07.2016.

15:40

Sonja: Zlato za SAD, 11 ekipa u borbi za finale

Košarkašica Srbije Sonja Petrović rekla je danas da je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zlatna medalja "rezervisana" za selekciju SAD.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Sonja: Zlato za SAD, 11 ekipa u borbi za finale
Foto: StarSport

Petrovićeva je dodala da će se 11 timova boriti za preostale dve medalje.

"Očekivanja su velika, ali je konkurencija prejaka. Mi smo preponosne smo što smo se kvalifikovale, to nam je bio cilj. Za nas je realnost i cilj da pokušamo da uđemo u četvrtfinale, a odatle je sve drugačije...", rekla je Petrović gostujući na televiziji N1.

Srbija prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Riju igra 7. avgusta protiv Španije, a protivnice u grupi su još i Kanada, SAD, Kina i Senegal.

"Košarka je specifična disciplina gde se zna da zlato ide Americi, nisu izgubile utakmicu 10 godina. Mi se nikoga ne bojimo, verujem da možemo da igramo sa svakim. Međutim, ispada da se 11 zemalja bori za dve medalje i to je specifična situacija. Smatram da je realnost da uđemo u četvrtfinale, a posle toga... Mi smo i na Evropskom prvenstvu igrale najbolje kad je bilo najpotrebnije", rekla je Petrović.

Petrović je navela da su sve igračice veoma uzbuđene pred odlazak u Rio.

"Euforija vlada. Pitanje je da li ćemo nakon ove, biti u prilici da nastupimo na nekoj Olimpijadi. Stvarno sam je ogromna čast i spremne smo da se prikažemo u najboljem svetlu", navela je Sonja Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve